Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De witte stilte : verhalen

Jack London (auteur), Hans Dütting (compilateur)
Keuze uit de verhalen van de Amerikaanse schrijver (1876-1916).
Titre
De witte stilte : verhalen / Jack London ; samengest., ingel. en vert. door Hans Dutting
Auteur
Jack London
Compilateur
Hans Dütting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Soesterberg: Aspekt, 2008 | Autres éditions
330 p.
Note
Vertaald uit het Engels
ISBN
9789059111844

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jack London (1876-1916) leidde een avontuurlijk bestaan en schreef tientallen romans en honderden verhalen. Hij was autodidact, maar al tijdens zijn leven groeide hij uit tot een legende. Als geen andere Amerikaanse schrijver in zijn tijd verdiende hij kapitalen met zijn boeken. Het meest bekend werd hij met zijn dierenverhalen (bijv. ‘White Fang’), die veelvuldig werden verfilmd. London was een meester in het beschrijven van de ongerepte natuur waarin de mens moet zien te overleven. De eenzame strijd tegen kou, honger, wilde dieren en mannelijke rivalen beschrijft hij realistisch en met een groot inlevingsvermogen. London zoekt letterlijk de grenzen op van wat een mens kan doorstaan. De bundel ‘De witte stilte’ bevat een selectie van Jack Londons beste verhalen. Zij werden gekozen en vertaald door Hans Dütting, die vanaf zijn kindertijd een liefhebber is van Londons werk. Met deze bundel zet hij London weer op de kaart voor een nieuwe lezersgeneratie. Een kort overzicht van Londons l…Lire la suite

À propos de Jack London

Jack London, né John Griffith Chaney le 12 janvier 1876 à San Francisco et mort le 22 novembre 1916 à Glen Ellen, Californie,,,,, est un écrivain américain dont les thèmes de prédilection sont l'aventure et la nature sauvage.

Il est l'auteur de L'Appel de la forêt et d'autres romans célèbres (Croc-Blanc, Le Talon de fer), dont certains (Martin Eden, Le Cabaret de la dernière chance) auto-biographiques, ainsi que plus de deux cents nouvelles (dont cent soixante-quinze publiées de son vivant).

Bien que cet aspect-là de son œuvre soit généralement négl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions