Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wanneer de goden lachen : Jack London ; samengesteld, ingeleid en vertaald door Hans Dütting

Jack London (auteur), Hans Dütting (compilateur)

Wanneer de goden lachen : Jack London ; samengesteld, ingeleid en vertaald door Hans Dütting

Genre:
Zeven korte verhalen over mensen die de uitdaging van overleven, op welke manier dan ook, aangaan.
Titre
Wanneer de goden lachen : Jack London ; samengesteld, ingeleid en vertaald door Hans Dütting
Auteur
Jack London
Compilateur
Hans Dütting
Langue
Néerlandais
Éditeur
Soesterberg: Uitgeverij Aspekt, 2017
190 p.
ISBN
9789463381307 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze verhalenbundel bevat zeven verhalen van de Amerikaanse meesterverteller (1876-1916). Ze handelen vooral over gewone mensen die de uitdaging van (over)leven aangaan. Een bokser, een stel woudlopers, zeelui, maar ook sterke vrouwen. Londen zet hij met verve neer. De beschrijvingen zijn bloemrijk en gedetailleerd. Thema’s als omgaan met de natuur en dieren in de wildernis, de zwakheden van de mens, maar ook liefde, koppigheid en doorzettingsvermogen spelen een grote rol. In de uitgebreide inleiding maakt de samensteller van het boek duidelijk dat Londons leven net zo kleurrijk verliep als in zijn romans en dat hij zijn ervaringen gebruikte als ingrediënt voor zijn uitgebreide en gevarieerde oeuvre. London werd vooral bekend door romans als ‘White Fang’ (vertaald als ‘Wittand’ en ‘The Call of the Wild’ (vertaald als ‘De roep van de wildernis’*). De samensteller/vertaler (1947) heeft een biografie over Jack London op zijn naam staan: ‘Jack London: piraat, minnaar, schrijver en genie’*…Lire la suite

À propos de Jack London

Jack London, né John Griffith Chaney le 12 janvier 1876 à San Francisco et mort le 22 novembre 1916 à Glen Ellen, Californie,,,,, est un écrivain américain dont les thèmes de prédilection sont l'aventure et la nature sauvage.

Il est l'auteur de L'Appel de la forêt et d'autres romans célèbres (Croc-Blanc, Le Talon de fer), dont certains (Martin Eden, Le Cabaret de la dernière chance) auto-biographiques, ainsi que plus de deux cents nouvelles (dont cent soixante-quinze publiées de son vivant).

Bien que cet aspect-là de son œuvre soit généralement négl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions