Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wittand

Jack London (auteur)
De jonge wolf Wittand is geboren in de wildernis, maar getemd door de mensen. Hij voelt zich pas weer gelukkig als hij eindelijk een meester krijgt die hem begrijpt. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Dieren, Honden, Wolven
Titre
Wittand
Auteur
Jack London
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
White fang
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, [2008] | Autres éditions
190 p.
ISBN
9789031503209 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 14 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het veelbewogen leven van Wittand, driekwart wolf en een kwart hond wordt beschreven. Geboren in het wild wordt hij opgenomen in de stam van de indiaan Grijze Bever. Na een moeilijke periode bij een wrede man die hem inzet bij hondengevechten, komt hij bij de mijnbouwingenieur Weedon Scot, die met veel geduld zijn vertrouwen weet te winnen. Spanning en sentiment wisselen elkaar af in dit verhaal. De natuur en het ruige leven van mens en dier in Alaska worden beeldend beschreven. De schrijver gaat uit van de opvatting dat de wolf een wreed en bloeddorstig dier is. Tegenwoordig heersen daar andere opvattingen over. De superioriteit van de mens en vooral de blanke wordt gepresenteerd als een vaststaand feit. Dit neemt niet weg dat de schrijver een rasverteller is en dit boek bij liefhebbers van het genre zeker in de smaak zal vallen. Pocketeditie met voor jeugd een onaantrekkelijk, ouderwets uiterlijk en erg volle bladspiegel. Vanaf ca. 13 jaar.

À propos de Jack London

Jack London, né John Griffith Chaney le 12 janvier 1876 à San Francisco et mort le 22 novembre 1916 à Glen Ellen, Californie,,,,, est un écrivain américain dont les thèmes de prédilection sont l'aventure et la nature sauvage.

Il est l'auteur de L'Appel de la forêt et d'autres romans célèbres (Croc-Blanc, Le Talon de fer), dont certains (Martin Eden, Le Cabaret de la dernière chance) auto-biographiques, ainsi que plus de deux cents nouvelles (dont cent soixante-quinze publiées de son vivant).

Bien que cet aspect-là de son œuvre soit généralement négl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque