Bande dessinée
Néerlandais

De laatste crash

Jack Manini (scénariste), Michel Chevereau (dessinateur)
Titre
De laatste crash
Scénariste
Jack Manini
Dessinateur
Michel Chevereau
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Crash final
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2018
47 p. : ill.
ISBN
9789088108419 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historisch stripverhaal. Tweede deel van een tweeluik. Argentinië, februari 1947. Aan het einde van het vorige deel was het testvliegtuig, bestuurd door Paul Vatine, gecrasht. Nu blijkt dat Paul het heeft overleefd, maar ook dat er sabotage in het spel is. Vader en zoon Vatine verdenken hun Duitse mededingers ervan hun vliegtuig te hebben gesaboteerd, maar zij hebben meer problemen. Vooral hun liefdesleven speelt hun parten, wanneer vader en zoon een relatie beginnen met moeder en dochter Martinez. Zowel de Duitsers als de Fransen krijgen opnieuw de kans om met geld van de regering een nieuw prototype te bouwen. Wanneer de twee rivalen de lucht ingaan om de Argentijnse autoriteiten hun vliegtuig aan te prijzen, lijkt het verhaal op zijn hoogtepunt, maar dan blijkt de liefdesgeschiedenis beslissender dan de vraag wie het beste vliegtuig heeft geproduceerd. Dramatisch slot. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met veel aandacht voor de historische achtergrond en de go…Lire la suite

À propos de Jack Manini

Jack Manini est un dessinateur et scénariste de bande dessinée français, né le 9 juillet 1960 à Montargis en Loiret.

Biographie

Ses premiers récits sont publiés dans les journaux Circus, Pilote, Zoulou, Chic, etc.

Son premier album, Je Swingue, paraît chez Futuropolis en 1985. Trois ans plus tard, il signe Le Cobaye chez Albin-Michel. Il poursuit en dessinant L'Archimage Robert avec Froideval en 1991 chez Zenda.

Il publie la trilogie Mycroft Inquisitor écrite par Arleston à partir de 1995 chez Soleil. Il écrit chez le même éditeur KO avec Michel Chevereau au dessin en 2000. L'année suivante, il dessine Estelle sur scénario de Raymond Maric chez Carabas. Il retrouve Michel Chevereau en 2005 chez Glénat avec La loi du Kanun.

Il reçoit avec …En lire plus sur Wikipedia