In 2092 kijkt Nemo, de laatste sterfelijke mens, als stokoude man terug op zijn leven. Heeft hij de juiste keuzes gemaakt?
Titre
Mr. Nobody
Directeur
Jaco Van Dormael
Compositeur
Pierre Van Dormael 1952-2008
Acteur
Jared Leto Sarah Polley 1979- Diane Kruger Linh-Dan Pham
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, [2010]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 128 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888056608
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Mr. Nobody' is de derde speelfilm (2009) van de Belg Jaco Van Dormael, na 'Toto le héros' (1992) en 'Le huitième jour' (1996). In 2092 kijkt Nemo (Jared Leto), 117 jaar en de laatste sterfelijke mens, terug op zijn leven. Als kind moest hij na de scheiding van zijn ouders kiezen voor wonen bij zijn vader of bij zijn moeder. Het maken van de juiste keuzes en de rol van het toeval houden hem zijn hele leven bezig. De film combineert romantiek, sciencefiction, filosofie en wetenschap. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-6-'10): '(...) een weelderig vormgegeven traktaat over het leven, de liefde, het lot en de natuurkundige wetten die alles netjes bijeen houden, of juist in de war sturen. (...) een hyperambitieuze film, met een overdaad aan stilistische en inhoudelijke invallen. (...) Toch dwingt de regisseur bewondering af. De vormgeving van Mr. Nobody is ingenieus – met computeranimaties maakte Van Dormael zinsbegoochelende beelden, en de aankleding is tot in de kleinste details verzorgd. Da…Lire la suite

À propos de Jaco Van Dormael

Jaco Van Dormael, né le 9 février 1957 à Ixelles, est un réalisateur et metteur en scène belge.

Biographie

Après des études de cinéma (prise de vues et réalisation) à l'Institut national supérieur des arts du spectacle (INSAS) à Bruxelles et à l'école Louis-Lumière à Paris, Jaco Van Dormael devient metteur en scène de théâtre pour enfants, notamment dans des numéros de clown.

Il passe à la réalisation en 1991 avec Toto le héros, récompensé par la Caméra d'or au Festival de Cannes. Jaco Van Dormael explore dans ses films, teintés d'onirisme, la puissance de l'imaginaire et la part oubliée de l'enfance dans un quotidien morne et tragique.

Il vit en couple avec la chorégraphe Michèle Anne De Mey et a deux filles d'une première union avec Laurette Vankeerberghen, Alice et Juliette Van Dormael. Son frère, Pierre Van Dormael …En lire plus sur Wikipedia