Livre
Néerlandais

Kleine vogel leert een stout woord

Jacob Grant (auteur), Denise Bos (traducteur)

Kleine vogel leert een stout woord

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Papa Vogel zijn vers gevangen worm laat vallen, roept hij ‘Blark!’. Dat prachtige nieuwe woord wil Kleine Vogel aan al zijn vriendjes laten horen. Maar volgens Papa is het geen woord voor kleine vogels. Prentenboek over vloeken met eenvoudige illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kleine vogel leert een stout woord / [tekst en illustraties] Jacob Grant
Auteur
Jacob Grant
Traducteur
Denise Bos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Little bird's bad word
Éditeur
Amersfoort: Flamingo, © 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789045323060 (hardback)
Placing suggestion
Opgroeien (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine Vogel en Papa Vogel gaan lunchen en vliegen met hun lunchhapje door de lucht. Als Papa de lekkere pier laat vallen roept hij 'BLARK!'. Dat is geen woord voor kleintjes maar Kleine Vogel is altijd blij met een nieuw woord. Kleine Vogel probeert het nieuwe woord uit bij al zijn vriendjes, maar niet iedereen vindt dat leuk. Zoet prentenboek over vloeken, hoewel dat nergens expliciet zo benoemd wordt. Lieflijke en koddige digitaal bewerkte prenten in frisse kleuren van dieren met grote ogen, zonder veel details. De beknopte tekst in duidelijk lettertype met schreef past bij de doelgroep. Mooie gebonden uitgave met stofomslag. Eerste boek van Amerikaanse illustrator/auteur dat in het Nederlands verschijnt. Vrolijk en braaf boek over taal en vloeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Kleine vogel leert een stout woord

Een plezierig verhaaltje over een jong vogeltje dat gek is op nieuwe woorden. Maar het enige woord dat hij toevallig heeft opgepikt van zijn papa, toen die een pier liet vallen, is 'Blark'. Tot ergernis van vele diertjes die er heel humeurig — en ja soms verdrietig — van worden, want zij vinden dat een zeer vies woord. Daarom besluit hij: ik leer een nieuw mooi woord. Hij leert warempel 'Sorry' zeggen tegen al zijn vriendjes.Een simpel verhaaltje over hoe een woord effect heeft op de omgeving, vooral als het een nieuw woord is. Hoe belangrijk woorden kunnen zijn, ondervindt het kleine vogeltje wanneer hij goed wil overkomen bij zijn vriendjes.Dit verhaal illustreert hoe belangrijk het is een taal te leren en de juiste woorden te vinden. Jammer dat het nieuwe woord 'Sorry' nog heel weinig uitdrukt, omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt en daardoor niet veel effect meer heeft. De illustraties zeggen alles en de diertjes zijn met veel expressie neergezet. De v…Lire la suite