Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank

Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank

Dans la série:
De dochter van een joodse Nederlander en een katholieke Française vertelt over het leven van haar ouders en haar vriendschap met Anne Frank.
Titre
Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank
Auteur
Jacqueline Van Maarsen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hilversum: Just Publishers, 2008 | Autres éditions
215 p. : ill.
ISBN
9789077895542
Placing suggestion
Nederland 945.3 (SISO) Wereldoorlog II ; Anne Frank (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek bevat de herinneringen van Jacqueline Van Maarsen (geb. 1929), kind van een joodse vader (een Nederlander) en een katholieke moeder (een Française) aan Anne Frank. In 1941 werd ze leerling aan het Amsterdamse Joods Lyceum en geraakte er direct bevriend met haar klasgenootje Anne Frank. Aan deze intense vriendschap kwam abrupt een einde in juli 1942, toen Anne met haar familie moest onderduiken. Maar wat blijkt? Jacqueline heeft een prominente plaats in het dagboek van Anne. Jacqueline zelf ontsnapte aan de deportatie. Na de oorlog werd ze boekbinder van beroep. Thans woont ze in Amsterdam-Zuid, niet ver van de plek waar al de in haar boek beschreven herinneringen zich afspelen.

Nu haalt Jacqueline al deze herinneringen op in het met foto's rijk versierde boek dat ze de passende titel gaf: Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank. Al is het een aangrijpend verhaal, toch komen heel wat gegevens over als déjà vu (over Anne Frank werden de laatste decennia talloze boeken ge…Lire la suite
'Jacqueline van Maarsen ('Jopie') heb ik pas leren kennen op het Joods Lyceum en zij is nu mijn beste vriendin', schrijft Anne Frank op zondag 14 juni 1942 in haar dagboek. Jacqueline van Maarsen (1929) schreef haar herinneringen aan Anne Frank en hun vriendschap op. Een prettig geschreven, ontroerend verhaal dat een nog onbekend stukje van Annes leven en dat van het lot van de joden in de oorlog blootlegt. Met zwart-witfoto's, afbeeldingen van documenten en een verantwoording. Van Maarsen schreef ook over haar leven na de oorlog in 'De erflaters'*. Het levensverhaal van Jacqueline van Maarsen zal verfilmd worden door Ben Verbong. Ongewijzigde druk op dun papier. Op de bijgevoegde dvd staat een vierdelige BBC-verfilming over het leven van Anne Frank (speelduur: 120 min.). Het is een nogal stijf aandoende film uit 1987 van regisseur Gareth Davies met Katharine Schlesinger als Anne Frank. Vanaf ca. 13 jaar.