Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De ster van het hotel

Jacqueline Wilson (auteur), Juliette de Wit (dessinateur), Anne-Marie Vervelde (traducteur)
Elsa (ik-figuur) maakt altijd grapjes, maar heeft eigenlijk niets om over te lachen: geen huis, een stiefvader die haar slaat en een juf die haar dom vindt. Dan krijgt Elsa de kans de situatie te veranderen.
Titre
De ster van het hotel
Auteur
Jacqueline Wilson
Dessinateur
Juliette de Wit
Traducteur
Anne-Marie Vervelde
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Bed and Breakfast star
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2009
188 p. : ill.
ISBN
9789026126697 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Elsa (ik-figuur) is een grappenmaakster; de hele dag maakt ze mopjes, zo erg dat de mensen om haar heen er dol van worden. Het verhaal is dan ook erg humoristisch geschreven; luchtig, vol mopjes en treffend beschreven hilarische situaties. Tegelijkertijd is het een verhaal met een emotionele lading. Elsa wordt geslagen door haar stiefvader, draagt de zorg voor haar zusje en broertje, omdat moeder het niet ziet zitten en stiefpa aan de drank is. Samen wonen ze in een hotel; een kamer zonder ruimte, privacy en hygiène. Het verhaal toont daarmee de dagelijkse gang van zaken in een gezin waar maatschappelijk werk op zijn plaats zou zijn. Door de vlotte schrijfwijze, de begrijpelijke woordkeus en ondersteunende inkttekeningen is het verhaal geschikt voor de doelgroep, napraten erover is daarbij wel aan te raden. Van de schrijfster van de 'Vriendinnen'-serie. Vanaf ca. 9 jaar.

De ster van het hotel

Elsa droomt ervan om later beroemd te worden als grappenmaakster. Omdat haar stiefvader geen werk meer heeft, wonen Elsa en haar familie in een armoedig hotel. Tot grote ergernis van haar ouders probeert ze de hele dag bij iedereen haar grappen uit. Op een dag is er een tv-ploeg in het hotel. Dit is de grote kans voor Elsa om haar grappen voor de televisie te brengen, maar niemand is geïnteresseerd in haar. Ze zijn benieuwd naar de armoedige situatie waarin de gezinnen hier verblijven. Wanneer de directeur dit hoort, dreigt hij ermee Elsa en haar familie buiten te zetten. Op school vertelt ze de kinderen van haar klas dat ze reeds beroemd is. Haar mama is nochtans depressief en ligt de hele dag in bed. Haar stiefvader, Ep, slaat haar en ze geeft hem de naam Ep de mepper. In deze benarde situatie moet Elsa trachten overeind  zien te blijven. Gelukkig vinden de kinderen in het hotel haar grappen wel leuk. Wanneer ze op een nacht de geur van frietjes ruikt en ze op zoek gaat naar wat lek…Lire la suite

À propos de Jacqueline Wilson

Jacqueline Maddie Wilson, née Aitken le 17 décembre 1945 à Bath, en Angleterre, est une auteure de littérature d'enfance et de jeunesse anglaise.

Biographie

À 9 ans, elle écrit son premier livre de 22 pages intitulé Meet the Maggots qui parle d'une famille de sept enfants. Elle étudie d'abord le secrétariat puis se lance dans le journalisme et dans l'édition. À 19 ans, elle épousa William Millar Wilson. Deux ans plus tard, elle eut une fille nommée Emma. À 24 ans, elle écrit ses premiers romans à destination des préadolescents. Tous ses livres sont illustrés par Nick Sharatt. Elle a remporté de nombreux prix, dont le Children's Book Award en 2000 et 2003 ainsi que le prix Tam-Tam pour Lulu Bouche-cousue. Elle vit aujourd'hui près de Londres.

En 2008, elle a été élevée au rang…En lire plus sur Wikipedia