Livre
Néerlandais

Kleuren

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Zebra Zeno en kameleon Kamiel zijn aan het schilderen: een blauwe zeehond, een gele zon en een groene kikker. Als je de doorzichtige pagina omslaat kun je zien wat ze samen hebben gemaakt. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen en enkele transparante pagina’s. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Kleuren / [tekst en illustraties] Jacques Duquennoy
Auteur
Jacques Duquennoy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les couleurs
Éditeur
Antwerpen: Oogappel, 2017
[30] p. : ill.
ISBN
9789002264450 (hardback)
Placing suggestion
Kleuren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierkant hardkartonnen prentenboekje over twee fantasiedieren, die samen tekenen. Dat doen ze op twee tegenover elkaar liggende pagina’s met daartussen een transparante pagina. Links tekent Kamiel de kameleon een deel van de figuur, en rechts zie je Zeno de zebra op de doorkijkpagina een ander deel schilderen. Door het omslaan van de middenpagina vormen ze samen een herkenbaar plaatje, telkens in een andere kleur: een blauwe zeehond, een gele zon, een rode vis, een groene kikker etc. Het boekje is stevig genoeg om ook door jonge kinderen te laten hanteren, en het is geschikt om kleuren te leren. Door de onverwachte vormen nodigt het uit om te raden naar de figuren en zal de nieuwsgierigheid worden geprikkeld. De auteur heeft al diverse prentenboeken over spookjes op zijn naam staan. Vierde prentenboek over Zeno en Kamiel*. Vanaf ca. 2 jaar.

À propos de Jacques Duquennoy

Jacques Duquennoy, né le 29 juin 1953 à Corbie (Somme), est un auteur et illustrateur français vivant à Amiens.

Biographie

Après des études à l'Institut d'art d'Amiens et à l'université de Paris I, Jacques Duquennoy devient, entre autres, instituteur maître auxiliaire, agent commercial de matériel pédagogique dans les écoles et éditeur. Il publie en 1994 son premier livre pour la jeunesse (Le Dîner Fantôme) et se consacre désormais entièrement à cette activité. Après la série des Fantôme, son premier personnage, Jacques Duquennoy crée Petit Clown, Zazou et Léopold, Camille la girafe, ...

Publications