Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De jacht op de afgepakte sterren

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De Korenwolf is een hotel. Het hotel verliest zijn twee sterren, omdat de vier kinderen van de eigenaren er zo'n puinhoop van hebben gemaakt. Hoe kunnen ze ze terugkrijgen ? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Hotels
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
De jacht op de afgepakte sterren
Auteur
Jacques Vriens
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003 | Autres éditions
88 p. : ill.
ISBN
90-269-9668-3

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit leuk verhaaltje lijkt op het eerste gezicht nogal voorspelbaar. Flaptekst en cover vertellen de lezer wat er zal misgaan tijdens het bezoek van de inspecteurs aan het hotel. Wanneer de inspectie de sterren van het hotel De Korendorf komt controleren, zijn de vier kinderen, Eefje, Nina, Joost en Pepijn er de oorzaak van dat de twee sterren afgenomen worden. Een volgende inspectie is nodig.

Vader en moeder zien de toekomst zwart in en overwegen een internaat voor de kinderen. Gelukkig woont oma ook in het hotel, en een extra kinderoppas in huis kan ook problemen helpen voorkomen. De eerste oppasser valt niet mee, de tweede lijkt vreemd, maar valt bij alle partijen in goede aarde. Hier doorbreekt de auteur zelfs het klassieke rollenpatroon door een man als 'kinderjuf' aan te nemen.

Het geluk is met de kinderen wanneer zij erin slagen tijdig de politie te waarschuwen, wanneer er oplichters in het hotel logeren. Zo krijgen ze weer wat krediet. Tijdens de tweede inspectier…Lire la suite
De bekende, zelf in Limburg wonende, auteur beschrijft hoe inspecteurs van de Bond voor Goede Familiehotels het hotel 'de Korenwolf' twee kwaliteitssterren ontnemen. Het hotel wordt gedreven door een met vier kinderen 'gezegend' gezin. De vier maken er volgens hun vader vaak een zodanige puinhoop van dat ze zichzelf 'de bende van de Korenwolf' noemen. Tijdens een inspectie door de Bond richten ze zoveel onheil aan dat het hotel zijn sterren verliest. Voor vader is de maat vol en hij overweegt een plaatsing in een internaat. Die wordt vervangen door een oppas. De tweede oppas, een jongeman, past perfect in het plan dat de kinderen samen met hun inwonende oma bedenken om de sterren terug te krijgen. Als ze bovendien nog een duo hoteloplichters weten te ontmaskeren, volgt een herinspectie met zelfs de toekenning van een drietal sterren als gevolg. De humoristische, zwierige en soms wat vage zwarte pen- en inkttekeningen, zijn rijkelijk verspreid door dit voor groep 5/6 geschreven boekje …Lire la suite

Suggestions