Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Die rotschool met die fijne klas

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De kinderen van groep zeven vinden dat ze een fijne meester hebben. Ze kunnen met hem altijd over van alles praten. Als de meester in de problemen raakt, helpen ze hem op hun manier. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Die rotschool met die fijne klas
Auteur
Jacques Vriens
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1999 | Autres éditions
172 p. : ill.
ISBN
90-269-1109-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 24 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Die rotschool met die fijne klas dateert van 1976. Deze heruitgave is de jubileumeditie waarmee Jacques Vriens als schrijver zijn 25-jarig schrijverschap markeert. Het is een leuk boek over het wel en wee van meester Brinkman met zijn klasje (groep 7 met 11 leerlingen). Als contrast krijg je meester Wijnen, die heel wat strengere leermethodes hanteert. Brinkman wil op aandringen van zijn klas deelnemen aan een autoracewedstrijd. Een leerling wordt gekwetst en het conflict met de "autoriteit" bereikt zijn hoogtepunt. Brinkman wordt met ziekteverlof gestuurd. Meester Wijnen neemt groep 7 over. De kinderen versieren Brinkmans auto. Hiervoor krijgen ze een prijs en Brinkman wint het vertrouwen van Wijnen. Die ziet in dat een strenge aanpak niet altijd juist is.

Het verhaal is leuk, nooit saai en leest lekker weg. Het verhaal is wel gedateerd met zijn gemoraliseer over autoritair of minder streng aanpakken. De illustraties van Annet Schaap zijn leuk en stralen dezelfde nonch…Lire la suite
Jan Brinkman, de meester van groep zeven, probeert op een andere manier met de kinderen uit zijn groep om te gaan. Door een ongeluk dat hij buiten zijn schuld met zijn auto veroorzaakt, belandt een van zijn leerlingen in het ziekenhuis. De schoolleiding en enkele ouders nemen hem zijn gedrag kwalijk. Zijn groep laat hem echter niet in de steek. Dit vlot geschreven boek, dat kinderen uit de bovenbouw van de basisschool in een adem uit zullen lezen, houdt een pleidooi voor meer zelfstandigheid van de leerling in de groep. Of dat altijd zo succesvol verloopt als de schrijver suggereert, kan betwijfeld worden. Dat zal echter weinig afdoen aan het genoegen waarmee kinderen dit boek zullen lezen. De eigentijdse zwart-wittekeningen sluiten bij de tekst aan. Dit was het eerste boek dat de bekende en veelgelezen schrijver en voormalig onderwijzer, die in 2011 zijn 35-jarig schrijverschap viert, publiceerde. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions