Livre
Néerlandais

Hoe word je groen? : 101 tips om de aarde te redden

Jacquie Wines (auteur), Sarah Horne (dessinateur)

Hoe word je groen? : 101 tips om de aarde te redden

Public cible:
9-11 ans et plus
Als je je zorgen maakt over milieuvervuiling, kun je zelf ook veel doen om de natuur en het milieu te beschermen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Hoe word je groen? : 101 tips om de aarde te redden
Auteur
Jacquie Wines
Dessinateur
Sarah Horne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
You can save the planet
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2009
128 p. : ill.
ISBN
9789020619515
Placing suggestion
Milieuproblemen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 40 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stevige, handzame uitgave waarin kinderen op 101 manieren te zien krijgen hoe de aarde beschermd kan worden tegen milieuvervuiling en hoe zij zelf een steentje kunnen bijdragen aan het redden van de aarde. Zo worden potentiële milieuredders gewaarschuwd voor óverconsumering en de gevolgen daarvan, worden zij geattendeerd op een verkeerd gebruik van grondstoffen, krijgen ze tal van boodschappen ter bevordering van een vriendelijke, groene planeet. Het credo is: stop de vervuiling, zorg voor hergebruik en maak een levenshouding van consuminderen. Er is aandacht voor alles wat leeft op aarde en er wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op kinderen (als huidige en toekomstige bewoners van de aarde) om de reddingsboodschap te verkondigen, door te vertellen en voor te leven. Voorwaar geen geringe opdracht! De hoofdstukjes zijn informatief en worden gelardeerd met feitenlijstjes, ideeën, vragenlijsten, opdrachten, harde gegevens en tal van cartoonachtige zwart-wittekeningen. Met overzicht van …Lire la suite

Hoe word je groen?

Een informatief boek op kindermaat over een toch wel zeer actueel thema: de opwarming van de aarde en wat we er zelf tegen kunnen doen. Het broeikaseffect en de gevolgen ervan werden zeer duidelijk uitgelegd aan de hand van tekst en tekeningen. Er staan ook een heleboel tips in het boek, die kinderen zelf kunnen uitvoeren om zo hun steentje bij te dragen, bv. toestellen niet op stand by laten staan, maar uitzetten, zuinig zijn met water, recycleren, de natuur beschermen, ... In totaal 101 genummerde tips met aansprekende titels als 'Adopteer een heg', 'Wuif de ventilator weg' of 'Zwem niet met dolfijnen'. Kortom een zeer bruikbaar boek, om op school in de lessen WO te gebruiken of gewoon thuis.