Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het boek der poorten

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (traducteur)
Elena en haar strijdmakkers verspreiden zich in groepjes over het Land om in hun strijd tegen het Zwarte Hart de Weerpoorten te vernietigen, die de bron vormen van duistere magie.
Titre
Het boek der poorten
Auteur
James Clemens
Traducteur
Karin Schuitemaker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wit'ch gate
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Autres éditions
558 p. : ill.
ISBN
9789024550845 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vierde deel van Verboden & Verbannen leidt de lezer weer naar andere streken van Alasea. De eerste veldslag is gewonnen, maar de Duistere heeft nog altijd de grootste macht en hoewel zijn duistere plannen vertraagd zijn, lijkt zijn uiteindelijke overwinning nog altijd erg waarschijnlijk.

In Het boek der poorten ontdekken Elena en haar medestanders de bron van de kracht van de Duistere. Ze splitsen hun gezelschap op in drie groepen, die ieder een van de poorten tot de duistere magie moeten vernietigen. Op die manier zorgt schrijver James Clemens ervoor dat het verhaal en de compositie voldoende afwisselend zijn. Doordat Clemens zijn verhaal toch wat traag en enigszins monotoon vertelt, wordt die afwisseling echter ten dele teniet gedaan. Zeker wanneer je dit opnieuw erg lijvige vierde deel snel na het derde deel leest, gaat het gebrek aan echte verrassing een beetje tegenstaan en vooral de vele herhalingen zijn dan overbodig en vertragend.

Net als in d…Lire la suite
In hun voortdurende strijd tegen het Zwarte Hart, dat het land en al het leven bedreigt, moeten Elena en haar strijdmakkers zich opsplitsen. Want de Weerpoorten, de bron van duistere magie, moeten worden vernietigd, maar liggen verspreid over het gehele Land. Vierde van de vijf delen van 'Verboden & verbannen'. Net als in eerdere delen wordt een synopsis en een lijst van dramatis personae node gemist. Het duurt dan ook even voor men weer in het verhaal zit. De personages blijven vlak en ontwikkelen zich ook niet verder. Daardoor worden de gebeurtenissen, hoewel die elkaar in aangenaam hoog tempo opvolgen, enigszins ervaren als een herhaling van zetten. Het was beter geweest als deze serie geen vijf, maar twee of drie delen beslagen had. Maar mensen die de eerdere delen gelezen hebben, zullen genieten van dit vervolgdeel. Matige vertaling. Kleine druk.

À propos de James Clemens

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia