Livre
Néerlandais

Het boek van vuur

James Clemens (auteur), Karin Schuitemaker (traducteur)
Een jonge vrouw is onwetend van het feit dat ze de erfgename is van oude magie, totdat er vreemde dingen gebeuren en nog vreemder figuren haar en haar familie het leven zuur komen maken.
Titre
Het boek van vuur
Auteur
James Clemens
Traducteur
Karin Schuitemaker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wit'ch fire
Édition
10
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2012 | Autres éditions
399 p.
ISBN
9789024550678 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is niet ideaal om met het vijfde deel van een reeks te beginnen, zeker niet wanneer het "the stunning final volume" is, al is bij fantasy dat 'final' vaak betrekkelijk en zet ook Clemens in zijn Het boek van vuur aan het eind de deur naar een nieuwe reeks wijd open. Vier delen voorgeschiedenis zijn je als lezer niet bekend en sommige gebeurtenissen komen daardoor wat uit de lucht vallen, sommige relaties zijn niet meteen duidelijk en missen diepgang.

De positieve krachten in de wereld, bestaande uit een breed scala aan sprookjeswezens als elfen, nimfen, dwergen, zeemeerminnen, vormveranderaars als weerwolven en zelfs draken, maken zich onder leiding van de heks Elena op voor de laatste, definitieve veldslag met het grote Kwaad, het Zwarte Hart. De komst van de spion Harlequin verhoogt de urgentie door het bericht dat de Zwarte een "Weirgate" zal gaan activeren. Deze strijd tegen de Zwarte ziet er nogal hopeloos uit, vooral wanneer Elena en haar meest vooraanstaande b…Lire la suite
Deel een van een vijfdelige serie. Een jonge vrouw is onwetend van het feit dat ze de erfgenaam is van oude magie, tot er vreemde dingen gebeuren en nog vreemder figuren haar en haar familie het leven zuur komen maken. Elena wordt al snel gehaat en bewonderd, beide geheel tegen haar zin. Een groep vreemde mensen verzamelt zich rond haar; twee vormveranderaars die vastzitten in hun vorm, een soort elf; één half reus, half mens (althans, dat denkt hij) en een queeste komt van de grond. Het verhaal heeft een hoog tempo en verveelt geen moment, hoewel de originaliteit buiten de achtergrond van de personages vooralsnog ver te zoeken is. De klassieke fout van de heel slechte (en lelijke, en onderling verdeelde) slechteriken is het storendst daaraan. Zulke antagonisten blijven altijd vlak. Aardige vertaling, behalve de namen. Waarom Fardale niet gewoon weergegeven als 'Verdal'? Die betekenis wordt expliciet genoemd. Het geworstel van Elena met haar nieuwe krachten is veelbelovend voor de vol…Lire la suite

À propos de James Clemens

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia