Tijdens de nacht van 'The purge' waarin alle misdaad is toegestaan gaat een politiesergeant de straat op om de moordenaar van zijn zoon te vinden.
Titre
The purge : anarchy / written and dir. by James DeMonaco
Directeur
James DeMonaco
Compositeur
Nathan Whitehead
Acteur
Frank Grillo Carmen Ejogo 1973- Zach Gilford Kiele Sanchez Michael Kenneth Williams
Titre uniforme
American nightmare 2
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 99 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Hindi, Turks Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Hindi, Deens, Fins, Ijslands, Noors, Portugees, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083004798

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 31 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Actiehorrorfilm van James DeMonaco uit 2014 en vervolg op The Purge*. In de nabije toekomst in de VS is alle misdaad en geweld uitgebannen, op één nacht per jaar na. Tijdens deze nacht, 'The Purge' (zuivering), trekken de overheidsinstanties zich terug en mag de bevolking ongestraft moorden, verkrachten en stelen. De bedoeling is dat de rijken hun status behouden en de armen worden gedecimeerd. In The Purge: Anarchy wordt de actie naar de straten (in plaats van binnenshuis) verlegd waardoor het gegeven nog beter werkt. Politiesergeant Barnes gaat op zoek naar de moordenaar van zijn zoon en tijdens zijn tocht neemt hij een met de auto gestrand stel en twee bedreigde vrouwen onder zijn hoede. Berend Jan Bockting (Volkskrant 24-7-'14) geeft 2 sterren. Hij schrijft: 'De venijnige verbeelding van de toekomstige elite onderscheidt The Purge: anarchy van doorsneehorror. Plot, actie en personages (vrouwen jammeren, mannen leiden) doen dat niet.' Rianne van der Molen (AD 24-7-'14) ziet er meer…Lire la suite

À propos de James DeMonaco

James DeMonaco est un réalisateur, scénariste et producteur américain né en 1969 à New York (quartier de Brooklyn).

Filmographie

Réalisateur

  • 2009 : Little New York (Staten Island)
  • 2013 : American Nightmare (The Purge)
  • 2014 : American Nightmare 2: Anarchy (The Purge: Anarchy)
  • 2016 : American Nightmare 3 : Élections (The Purge: Election Year)

Scénariste

  • 1994 : Red (court-métrage) de Gary Nadeau
  • 1996 : Jack de Francis Ford Coppola
  • 1998 : Négociateur (The Negociator) de F. Gary Gray
  • 2005 : Hate (TV)
  • 2005 : Assaut sur le central 13 (Assault on Precinct 13) de Jean-François Richet
  • 2006 …En lire plus sur Wikipedia