DVD
Anglais
In de ene nacht van het jaar waarin alle regels niet meer gelden moet politiesergeant Leo Barnes een idealistische presidentskandidate beschermen tegen de regering die pogingen doet om haar te vermoorden.
Titre
The purge : election year / written and directed by James DeMonaco
Directeur
James DeMonaco
Compositeur
Nathan Whitehead
Acteur
Frank Grillo Elizabeth Mitchell 1970- Mykelti Williamson
Titre uniforme
American nightmare 3
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Deens, Fins, Duits, IJslands, Italiaans, Portugees, Zweeds, Turks, Arabisch, Hindi
EAN
5053083074111

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 31 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde* in een reeks actiehorrorfilms van schrijver-regisseur James DeMonaco. Eén nacht per jaar, The Purge, trekken alle overheidsinstanties zich terug en mag er straffeloos gemoord en geplunderd worden. Presidentskandidate Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) wil af van deze traditie. De huidige machthebbers willen haar plannen voorkomen door haar uit de weg te ruimen. Marco Weijers (Telegraaf 7-7-’16) geeft 4 sterren: ‘The Purge: Election year is een schaamteloos bloederige B-film, vermengd met een politieke satire die hout snijdt. Subtiel is DeMonaco niet met zijn sociale commentaar, maar hij voert personages op die overtuigend zijn punt maken en daarbij ook nog onze sympathie weten te winnen. Uiteindelijk trekken wij ons hun lot echt aan, wat de horror en de spanning nog vele malen effectiever maakt.’ Mick van Hesteren van de Games- en entertainmentwebsite IGN is van mening: ‘Het script staat als een huis en neemt voldoende tijd om alle personages diepgang en motivatie te geven. De b…Lire la suite

À propos de James DeMonaco

James DeMonaco est un réalisateur, scénariste et producteur américain né en 1969 à New York (quartier de Brooklyn).

Filmographie

Réalisateur

  • 2009 : Little New York (Staten Island)
  • 2013 : American Nightmare (The Purge)
  • 2014 : American Nightmare 2: Anarchy (The Purge: Anarchy)
  • 2016 : American Nightmare 3 : Élections (The Purge: Election Year)

Scénariste

  • 1994 : Red (court-métrage) de Gary Nadeau
  • 1996 : Jack de Francis Ford Coppola
  • 1998 : Négociateur (The Negociator) de F. Gary Gray
  • 2005 : Hate (TV)
  • 2005 : Assaut sur le central 13 (Assault on Precinct 13) de Jean-François Richet
  • 2006 …En lire plus sur Wikipedia