Livre
Néerlandais

Belevenissen van een veearts

James Herriot (auteur)

Belevenissen van een veearts

Belevenissen van een dierenarts op het platteland in het Yorkshire van de jaren '30.
Titre
Belevenissen van een veearts
Auteur
James Herriot 1916-1995
Langue
Néerlandais
Titre original
All things bright and beautiful
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2002 | Autres éditions
297 p.
ISBN
90-225-3346-8

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De schrijvende veearts - bekend uit de televisieserie 'James Herriot' - blikt terug op zijn ervaringen in de jaren dertig. Het boek bevat ruim veertig goed leesbare, met humor geschreven verhalen die het boeiende harde bestaan van een veearts uit de vooroorlogse jaren goed weergeven. Kostelijk zijn de ontmoetingen met boeren van uiteenlopende aard, die veel van hem eisen, maar die hem ook wel waarderen, al laten ze dat niet altijd merken. Ontroerend is zijn beschrijving van de reactie van een oudere boer en zijn vrouw, die hem op eerste kerstdag voor een zieke geit hebben geroepen en op een simpele hartverwarmende manier hun dankbaarheid tonen. Tussen zijn belevenissen door geeft Herriot de lezer nog een indruk van het wijde typisch Engelse landschap in het graafschap Yorkshire. Paperback, vrij kleine druk, volle bladspiegel, foto-omslag.

À propos de James Herriot

James Herriot est le nom de plume d'Alfred Wight (1916 - 1995), un vétérinaire et écrivain anglais.

Biographie

Wight est né le 3 octobre 1916 à Sunderland, dans le Nord-Est de l'Angleterre. Il n'a que trois semaines quand sa famille déménage à Glasgow, en Écosse. Il fait ses études au Yoker Primary School et au Hillhead High School.

En 1939, à l'âge de 23 ans, il reçoit son diplôme de chirurgien-vétérinaire au Glasgow Veterinary College. L'année suivante, il exerce en tant que vétérinaire de campagne dans la ville de Thirsk, dans le Yorkshire du Nord, où il passera sa vie. Le En lire plus sur Wikipedia