Livre
Néerlandais

Cross fire

James Patterson (auteur), Paul Witte (traducteur)
Detective Alex Cross wordt geconfronteerd met sluipschutters in Washington en met de machinaties van zijn aartsvijand.
Titre
Cross fire
Auteur
James Patterson 1947-
Traducteur
Paul Witte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cross fire
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012 | Autres éditions
318 p.
ISBN
9789023470991 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Washington D.C. is in de ban van een sluipschutter. Zijn doelwitten zijn corrupte politici, zakenlui en rechters. Sommige inwoners beschouwen de moorden als een ‘immanente rechtvaardigheid’, anderen willen dat de dader zo snel mogelijk wordt opgepakt. Alex Cross, die niet langer voor de FBI werkt, maar voor de Metropolitan Police, wordt op de zaak gezet. Hij krijgt hiervoor assistentie van Max Siegel, die hem door de FBI wordt opgedrongen en hem meermaals tegen de haren en zijn gigantische ego in strijkt. Maar de zaak moet worden opgelost voor er nog meer doden vallen en er zijn nauwelijks aanknopingspunten.
De modus operandi, de afstand, de onmogelijke hoek en de twee moorden in een drukke omgeving, getuigen van lef. De moordenaar wist precies waar en wanneer hij ergens moest zijn, had aardig greep op de gewoonten van zijn slachtoffers, op de bezigheden van de mensen in hun omgeving en op persoonlijke details uit hun verder publiek bestaan. Voor het verzamelen van dat soort info…Lire la suite
Zestiende, afzonderlijk te lezen, deel in een serie rond Alex Cross, psycholoog en rechercheur moordzaken bij de politie van Washington D.C. Cross heeft zijn eveneens bij de politie werkende vriendin Brianna Stone ten huwelijk gevraagd. Er worden twee corrupte politici door sluipschutters gedood. Cross wordt op de zaak gezet en krijgt assistentie van FBI-man Max Siegel, met wie hij niet goed over weg kan. De moorden gaan door. Dan krijgt Cross een telefoontje van zijn aartsvijand Kyle Craig die wraak wil op Cross en zijn gezin. Onderhoudende, spannende en vlot weglezende thriller. Korte hoofdstukken waarin het verhaal vanuit wisselend perspectief wordt verteld (ook in de ik-vorm). Het slot belooft een vervolg. De Amerikaanse bestsellerauteur (1947) schreef ook de serie Women's Murder Club. Enkele delen uit de Alex Cross-serie zijn verfilmd met Morgan Freeman als Cross. Kleine druk.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions