Livre
Néerlandais
Bij een aardbeving in Israël komt een onbekende graftombe aan het licht. Forensisch expert Jordan Stone, archeologe Erin Granger en Vaticaans priester Rhun Korza onderzoeken het graf. In de sarcofaag van de tombe zou ooit een handgeschreven testament van Christus zelf bewaard geweest zijn. Het trio gaat, met gevaar voor eigen leven, op zoek.
Sujet
Relikwieën
Titre
In bloed geschreven
Auteur
James Rollins Rebecca Cantrell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The blood gospel
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015 | Autres éditions
473 p.
ISBN
9789024540167 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de romans van James Rollins ligt de nadruk op actie, gekoppeld aan diverse wetenschappelijke fenomenen, en beschikken de personages over de laatste snufjes inzake wapens. In Steen der wijzen en De zwarte orde alsook in nog enkele andere bestsellers behoedt Sigma, een wereldwijd opererende contraspionagedienst, de VS van rampen op de meest exotische plaatsen.
De invloed van coauteur Rebecca Cantrell op In bloed geschreven is groter geweest dan haar naam in kleine letters op de omslag doet vermoeden. In deze actieroman zijn de personages beter ontwikkeld, is een erotische spanning latent aanwezig — al blijft het beperkt tot romantiek — en worden de technologische gadgets ingeruild voor vampiers en getransformeerde wolven, beren en vleermuizen. Het resultaat is een geslaagde mix van elementen uit De Da Vinci code, Indiana Jones en de betere vampierenromans. De vampiers zijn weliswaar niet afkomstig uit Roemenië, maar uit Hongarije, en heten s…Lire la suite
Als een aardbeving in Massada, Israël, een graftombe in een berg openlegt, wordt de Amerikaanse archeologe Erin Granger, in Caesarea bezig met een opgraving, gevraagd de tombe te onderzoeken. Met militair forensisch expert Jordan Stone vindt ze er de aan de muur gespijkerde mummie van een meisje dat een IJzeren Kruis uit de Tweede Wereldoorlog vasthoudt. Dan verschijnt priester Rhun Korza, die namens het Vaticaan de inhoud van de tombe opeist. Niet alleen zou die het evangelie dat Jezus zelf schreef met eigen bloed bevatten, maar Korza is ook lid van de Sanguinisten Orde, vampierachtige priesters (strigoi) met een missie. Het goedvertaalde eerste deel van serie ‘De orde van de Sanguinisten’, waarin de Amerikaanse dierenarts (1961) die onder pseudoniem ‘fantasy’ bestsellers schrijft, nu samenwerkt met de bekroonde thrillerauteur, bekend van de serie over Hannah Vogel. Het spannende verhaal begint vrij traag, maar krijgt dan vaart door veel actie, nogal zwaar aangezette avonturen en een…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia