Livre
Néerlandais
Voor de kust van Afrika wordt de zwangere dochter van een prominente Amerikaanse politicus ontvoerd bij een kaping door Somalische piraten. Het Sigma-team moet haar zien te redden, maar krijgt te maken met het Gilde, een duistere orde die al eeuwen de geschiedenis weet te manipuleren.
Titre
Bloedlijn
Auteur
James Rollins
Traducteur
Gerda Wolfswinkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bloodline
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
461 p.
ISBN
9789021029351 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De leden van Sigma krijgen opdracht de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te bevrijden, maar stuiten op het Gilde, een geheim genootschap dat al eeuwenlang op zoek is naar onsterfelijkheid. Het ongeboren kind van de dochter moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als zij aanwijzingen krijgen dat de familie van de president betrokken is bij het experiment, staan ze er ineens alleen voor. Ook in dit zevende, zelfstandig te lezen deel uit de Sigmareeks staat de ploeg van commandant Gray centraal met hun combinatie van terrorismebestrijding en wetenschap. Het taalgebruik is niet moeilijk, maar met name de wetenschappelijke verhaallijnen zijn niet altijd even makkelijk te volgen. De grote hoeveelheid spanning, steeds weer anders verpakt (zo is er een belangrijke rol weggelegd voor een oorlogshond en dodelijke robots) zorgt echter voor een voldoende onderhoudend verhaal dat leest als een actiefilm. En hoewel de karakters nogal stereotype en ogenschijnlijk onkwetsbaar lij…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

Jim Czajkowski est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, il écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, Le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions