Livre
Néerlandais

De duivelkolonie

James Rollins (auteur), Jan Steemers (traducteur)
De ontdekking van een indiaanse begraafplaats leidt tot de mogelijkheid van een nucleaire ramp, wanneer blijkt dat de vroegste Noord-Amerikaanse culturen kennelijk al weet hadden van nanotechnologie.
Titre
De duivelkolonie
Auteur
James Rollins
Traducteur
Jan Steemers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The devil colony
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
477 p.
ISBN
9789021029337 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze zevende roman in de Sigma-reeks plaatst Painter Crowe en zijn team weer voor een wereldbedreigend probleem. De oorzaak is een lugubere vondst, hoog in de bergen van Utah: een massagraf van honderden blanke indianen in een grot en een schat die bij de berging ontploft. Zijn meer verwoestende explosies te voorkomen en wat hebben de ongrijpbare organisatie het Gilde en de Founding Fathers ermee te maken? Het verhaal neemt de lezer van Utah mee naar IJsland en Japan, en terug naar de VS. De gebeurtenissen flitsen in denderende vaart voorbij: bijna vijfhonderd bladzijden beschrijven amper enkele dagen, bijna van minuut tot minuut, met aanduiding van plaats, datum en uur. Toch zijn de personages mensen van vlees en bloed, met eigen levens en zorgen. De beproefde mix van religie (Mormoons), wetenschap (nanotechnologie) en (indianen)cultuur maken de plot extra complex en spannend. De stijl is meeslepend. Enkele zwart-wittekeningen verduidelijken de inhoud. Een kort nawoord van de auteur …Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

Jim Czajkowski est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, il écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, Le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions