Livre
Néerlandais

De sfinx

James Rollins (auteur), Joel Tippie (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Jake Ransom onderzoekt mummies in Egypte. Daarbij stuit hij op vreemde verschijnselen. Om een groot onheil te voorkomen moet Jake de herkomst achterhalen van een mythisch vuuroog dat gevaarlijke krachten blijkt te bezitten.
Titre
De sfinx
Auteur
James Rollins
Dessinateur
Joel Tippie
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Jake Ransom and the howling sphinx
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011
349 p. : ill.
ISBN
9789026127755 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hij had het natuurlijk kunnen weten: als je het graf van een farao schendt, is de kans groot dat je daarvan kwalijke gevolgen ondervindt. De bloedstollende proloog van dit boek vertelt wat er gebeurt als een professor in de Vallei der Koningen het Oog van Ra ontdekt – verstening ter plaatse. En dan die dreigende woorden: 'Hiermee zal ik Jake Ransom laten lijden.' Een begin dat komend onheil doet vermoeden. In het eerste hoofdstuk maken we direct kennis met die Jake. Hij is aan het trainen in een sportschool maar al meteen nemen bizarre gebeurtenissen een aanvang en zo zal het voorlopig doorgaan.Als het verhaal begint, woont Jake in de V.S., maar al spoedig verplaatst het verhaal zich naar Pangaea, een wereld die buiten de tijd valt. Het is de wereld zoals die eruit zag toen de continenten met elkaar verbonden waren. Een wereld waar verdwenen volkeren zijn terechtgekomen: Maya’s, Romeinen, Egyptenaren, Vikingen en Indianen, om er een paar op te noemen. Jake is daar ooit eerder geweest…Lire la suite
Bij een bezoek aan het America Museum of National History, tijdens een Egypte tentoonstelling, belanden Jake en zijn zus Kady in een graftombe, waar ze door toedoen van de Schedelkoning in een prehistorische wereld terechtkomen. Samen met hun vrienden moeten ze beide werelden redden, waarbij een mythisch vuuroog een vervaarlijke rol vervult. Alle aanwijzingen uit de Egyptische mythologie moeten tevens opheldering verschaffen over het lot van hun ouders. Opzet (tijdreis) en hoofdpersonages zijn identiek aan het eerste jeugdboek van deze auteur, 'Het Mayamysterie'*. Het verhaal is verdeeld in vier episoden. Het eerste deel geldt als opmaat voor het echte avontuur. Dan ontvouwt zich een doldriest avontuur boordevol actiemomenten, vrij uitgesponnen verwoord. Enkele kleine zwart-wittekeningen. Bij elk hoofdstuk een tekeningetje van een gevleugelde slang. Fikse leeskluif voor liefhebbers van een avontuurlijk, fantasierijk en magisch verhaal dat gelardeerd wordt met een vleugje geschiedenis …Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia