Livre
Néerlandais

De Zwarte Orde

James Rollins (auteur)

De Zwarte Orde

Dans la série:
Genre:
Brand in Kopenhagen en een kernrampachtig ongeluk in Nepal met een poging om de getuigen om te brengen zetten een Amerikaanse geheime dienst op het spoor van een merkwaardig complot.
Titre
De Zwarte Orde
Auteur
James Rollins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Black Order
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2008 | Autres éditions
412 p. : ill.
ISBN
9789024528714

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze intelligente actiethriller roept veel vragen op en gaat zelfs dieper in op tegenstellingen tussen de evolutieleer van Darwin en het creationisme en Einsteins relativiteitstheorie en de kwantumtheorie van Max Planck. In zijn kort nawoord stelt James Rollins terecht dat het huidige debat in de VS over het ontstaan van de wereld niet ter zake is: "De aandacht gaat vooral uit naar de vraag waar we vandaan komen, terwijl het beter zou zijn de volgende vraag te stellen: waar gaan we naartoe?" Net zoals in zijn vorige roman, De Steen der Wijzen, mengt de auteur voortdurend feiten en fictie. In De zwarte orde zijn de historische en wetenschappelijke achtergronden echter overtuigender en begrijpelijker voorgesteld en vertragen ze de plot niet.

Net zoals in De Steen der Wijzen worden de agenten van Sigma, een geheime Amerikaanse elite-eenheid, ingezet om in het buitenland een geheim wereldcomplot te verijdelen. Painter Crowe, de directeur van deze contraspionag…Lire la suite
In Nepal lijden de monniken in een klooster aan een vreemde ziekte. Arts/onderzoekster Lisa probeert te helpen, maar moet vluchten als het klooster en zijn inwoners vernietigd worden. In Kopenhagen wordt een aanslag gepleegd op een antiquariaat, waar een agent van een Amerikaanse geheime dienst onderzoek doet naar een ooit aan Darwin toebehorende bijbel. In Zuid-Afrika gebeuren rond een wildpark vreemde dingen. Het draait om een uitvinding van nazi-geleerden die aan het einde van de oorlog Duitsland uitgesmokkeld is. Op basis van kwantumtheorieën proberen duistere figuren het perfecte Arische ras te herscheppen. Uiteraard is er een groep die dit wil voorkomen en er volgt een langdurig kat-en-muisspel met een gewelddadige ontknoping. Een klein romantisch vleugje leidt de aandacht een beetje af van het geweld. Verder speelt evolutie tegenover 'intelligent design' een belangrijke rol. Veelomvattend, een gecompliceerd, maar kundig uitgewerkt plot, iets te fantastisch, snel en spannend, ma…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia