Livre
Anglais

The sixth extinction

James Rollins (auteur)
Commandant Pierce en zijn Sigma-Team worden naar een afgelegen militaire basis in de woestijn geroepen waar een geheim experiment uit de hand is gelopen.
Titre
The sixth extinction
Auteur
James Rollins
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion Books, 2015 | Autres éditions
426 p.
ISBN
9781409156451 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Commandant Pierce en zijn Sigma-Team worden naar een afgelegen militaire basis in de woestijn geroepen waar een geheim experiment uit de hand is gelopen en alle leven in de onmiddellijke omgeving vernietigd heeft. Slechts één wetenschapper heeft het overleefd en die wordt door een commando ontvoerd om het experiment voort te zetten. Een deel van het Sigma Team volgt hun sporen naar Antarctica, waar ze stuiten op een andere wetenschapper die een biologische cultuur heeft ontdekt die eeuwenlang onder het ijs is verborgen gebleven en die de medische technologie een boost zou kunnen geven - in positieve of negatieve zin. Rollins is een meester op het gebied van de actiethriller en levert hier weer een knap staaltje van zijn kunnen af. Twee teams zijn onafhankelijk van elkaar aan het werk om het kwade te bestrijden. De apocalyptische bedreigingen zijn tastbaar en de exotische levensvormen zijn bijna voelbaar. Het verhaal is historisch, technologisch en biologisch zeer sterk onderbouwd en m…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

Jim Czajkowski est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, il écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, Le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté p…En lire plus sur Wikipedia