Livre
Néerlandais

Steen der wijzen

James Rollins (auteur)

Steen der wijzen

Dans la série:
Genre:
Een team speciale agenten gaat op zoek naar een kostbaar relikwie dat uit de Dom van Keulen is ontvreemd.
Titre
Steen der wijzen
Auteur
James Rollins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Map of bones
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2006 | Autres éditions
431 p.
ISBN
90-245-5730-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het Vaticaan telt nog veel geheimen die bewaard worden in de beruchte Archivo Segretto Vaticano. Dus, ook naDe Da Vinci Code zijn er nog genoeg onderwerpen voor religieuze thrillers. James Rollins probeert met deSteen der Wijzen alvast het grote voorbeeld te volgen.

De roman begint spectaculair met een brutale slachting in de Dom van Keulen. Die moorden zijn een aanval op de Kerk maar wat heeft het gebeente van de Wijzen ermee te maken? Het Vaticaan, bang voor de gevolgen, wil zo spoedig mogelijk een antwoord op het waarom van de moordpartij en diefstal en overtreedt zowat alle internationale wetten door beroep te doen op Sigma, een geheime Amerikaanse elite-eenheid. Drie van deze vechtjassen, die militaire kennis combineren met een uitzonderlijk hoog IQ, gaan samen met een Italiaanse luitenant van de carabinieri en haar oom, een geestelijke, achter de daders aan. Op vier dagen doorkruisen ze Europa om de strijd aan te binden met een bloeddorstige splintergroeperi…Lire la suite
Een groep gemaskerde monniken richt een bloedbad aan tijdens een nachtmis ter ere van de drie Wijzen uit het Oosten in de Dom van Keulen. Ze gaan er vandoor met een kostbaar relikwie: het gebeente van de drie Wijzen. De daders zijn van een occulte Broederschap met duistere bedoelingen die grossiert in alchemie, eeuwenoude geheimen en moord. Het Vaticaan draagt de aantrekkelijke Romeinse politieluitenant Rachel Verona (nicht van een Vaticaanse priesterspion) op een discreet onderzoek in te stellen. Ook wordt de hulp ingeroepen van een militair/wetenschappelijk team van de geheime Amerikaanse eenheid Sigma Force onder leiding van Grayson Pierce. Hun onderzoek voert hen via cryptische boodschappen over de hele wereld. Een spannende, vlot geschreven thriller met een aantrekkelijke mix van avontuur, religie, moderne wetenschap, mystiek, mysteries en wat romantiek. Een vergelijking met Dan Brown wordt in alle recensies gemaakt, soms ten gunste van Brown, soms ook van Rollins. Deel 2 (deel 1…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia