Livre
Néerlandais
Sigma Force en hun opponent het Gilde houden een bloedstollende race om een eeuwenoud raadsel op te lossen hetgeen de hele mensheid zal redden of verwoesten.
Titre
Taal der engelen
Auteur
James Rollins
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Judas strain
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Poema Pockets, 2010 | Autres éditions
430 p.
Note
Voorheen verschenen onder de titel: De taal der engelen
ISBN
9789021030739 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de Steen der Wijzen (Luitingh, 2006) en De zwarte orde (De Leeswolf 2007, p. 181) is De taal der engelen de derde actiethriller van James Rollins waar de agenten van Sigma de strijd aangaan met Het Gilde. Sigma is een geheime Amerikaanse elite-eenheid van technisch hoogopgeleide voormalige militairen met als taak het beschermen, verkrijgen of neutraliseren van technieken die van vitaal belang zijn voor de veiligheid van de VS. Concurrent Het Gilde is een schimmig netwerk van terroristen dat ook jaagt op nieuwe technologieën op militair, biologisch, chemisch en nucleair gebied met de bedoeling deze te verkopen aan de hoogste bieder. Elk boek is een afgerond geheel met dezelfde hoofdpersonages. Eens vertrouwd met de snedige dialogen, rechtlijnige personages en spectaculaire acties, die enkel onderbroken worden door interessante wetenschappelijke verklaringen, worden de wilde verhalen van Rollins meeslepend.

In De zwarte orde waren moeilijke w…Lire la suite
Thriller in een serie rond de geheime Amerikaanse elite-eenheid Sigma, een keiharde eenheid die overal ter wereld ingrijpt waar mensen of instellingen de wereldvrede bedreigen. Een onbekende ziekte teistert het afgelegen Christmas Island in de Indische Oceaan; de ziekte lijkt op de pest, maar is erger. Twee leden van de Sigma trekken er naartoe om het medisch team bij te staan. Ondertussen wordt een kleine zwarte obelisk uit een museum in Venetië gestolen en verhandeld. De handelaar wordt dood aangetroffen, de nieuwe eigenares ramt dodelijk verwond op een motor het huis van Gray Pierce, lid van de Sigma. Ze blijkt zijn gezworen vijand te zijn, maar vraagt hem om hulp. Sigma en tegenstander het Gilde proberen beiden, met een tegengesteld belang, een eeuwenoud raadsel op te lossen aan de hand van een geheimschrift, de taal der engelen. Dit leidt hen uiteindelijk naar Vietnam, waar Marco Polo ooit is geweest en dezelfde ziekte mee heeft genomen. Superspannend verhaal in een snel tempo, m…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions