Livre
Néerlandais
De agenten van Sigma Force en een aantal wetenschappers gaan op zoek naar de verdwenen stad Oebar in de woestijn van Oman waar zich antimaterie zou moeten bevinden.
Titre
Zandstorm
Auteur
James Rollins
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sandstorm
Édition
5
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2010 | Autres éditions
492 p.
ISBN
9789024573165 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Prequel' op Rollins' actieserie over de agenten van Sigma Force (een geheime Amerikaanse antiterrorisme organisatie). In dit verhaal vliegt er een geheimzinnige lichtbol door de Arabische afdeling van het British Museum in Londen waarna een heftige explosie volgt. Het is het begin van een reeks avonturen rond een geheime bergplaats van antimaterie in de legendarische stad Oebar in de woestijn van Oman. Een spannende, vlotgeschreven avonturenthriller met een paar aantrekkelijke helden (van Sigma) en heldinnen en flink wat actie op wisselende (exotische) locaties. Rollins grossiert met succes in Indiana Jones-achtige thrillers (hij schreef ook de ‘verboeking’ van de laatste Indiana Jones-film uit 2008) met een mix van historische feiten en fictie, religie, wetenschap, geheime genootschappen, wereldbedreigende complotten en een vleugje romantiek. De plots zijn onwaarschijnlijk, maar worden met verve gebracht. Met een paar plattegronden en een nawoord van de auteur over de feiten en fict…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions