Livre
Néerlandais

Happy days met the naked chef

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (photographe)
Elk kookboek van Jamie Oliver is in feite een culinaire klassieker. Dat geldt zeker voor 'Happy Days met The Naked Chef'.
Happy days draait helemaal om het goede gevoel dat eten kan geven: niet alleen verse ingrediënten en swingende recepten zijn belangrijk, het gaat ook om plezier hebben, lekker eten en tijd doorbrengen met vrienden.
Titre
Happy days met the naked chef
Auteur
Jamie Oliver
Photographe
David Loftus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Happy days with the Naked Chef
Édition
28ste dr., geheel vernieuwde ed.
Éditeur
Utrecht: Kosmos, 2010 | Autres éditions
317 p. : ill.
ISBN
9789021546766 (paperback)
Placing suggestion
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 41 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bij Kosmos Uitgevers verscheen in 2010 de geheel vernieuwde editie van Happy days met the naked chef, een van de eerste kookboeken van de Britse televisiekok Jamie Oliver. De eerste uitgave dateert reeds uit 2001 en het boek is in het Nederlands al aan zijn achtentwintigste druk toe. Dat er negen jaar na de eerste druk een volledig herwerkte versie verschijnt, bewijst dat de roem van deze culinaire ster nog niet tanende is. Jamie is here to stay, zoveel is duidelijk. Wie dit kookboek doorbladert, begrijpt al snel waarom.
Jamie komt over als een sympathieke knul, een internationale versie van Jeroen Meus. Hij wekt een no-nonsense indruk en zou bij wijze van spreken je buurman kunnen zijn. Ondanks zijn voorliefde voor gezonde gerechten geeft hij complexloos toe dat hij ook wel eens vissticks of een vette saucijs eet. Zijn grootste troef is zonder enige twijfel zijn jongensachtige enthousiasme en de aanstekelijkheid van zijn televisieprogramma’s en kookboeken. Lang voor Sergi…Lire la suite
Kookprogramma's van Jamie Oliver, uitgezonden op diverse televisiezenders, zijn nog steeds heel populair. In de boeken kunnen de recepten nog eens rustig nagelezen worden want de programma's zijn razendsnel gemonteerd. In dit boek staan de recepten per hoofdstuk verdeeld: gemakskost, snelle happen, kidsclub (koken met kinderen), maar ook salades, pasta, vis, vlees, groenten, brood bakken enz. Het boek wordt afgesloten met: 'En tenslotte.... je bent wat je eet' waarin verstandige tips staan om goed te eten. De recepten van Oliver zijn meestal ongecompliceerd, plezier in koken staat voorop. Ieder gerecht wordt kort ingeleid met aandacht voor de ingrediëntenkeuze en tips voor de bereiding. Ze werden geïllustreerd met mooie kleuren- en zwart-witfoto's. Soms staat de tekst over de foto's heengedrukt; bij de recepten goed leesbaar, bij de inleidende tekst is dat wat minder. De vertaling is goed; alleen zijn in dit boek -in tegenstelling tot het vorige- de Engelse maatvoeringen weer erg lett…Lire la suite

À propos de Jamie Oliver

CC BY 2.0 - Image by really short from NYC, USA

James Trevor Oliver, dit Jamie Oliver, né le 27 mai 1975 à Clavering dans le comté d'Essex en Angleterre, est un chef cuisinier et animateur de télévision britannique, surnommé dans son pays natal le Naked Chef (le chef nu). Sa popularité a atteint d'autres pays anglophones comme les États-Unis ou l'Australie.

Biographie

Jamie Oliver a passé sa jeunesse dans le village de Clavering, dans l'Essex. Ses parents y tenaient le restaurant-pub nommé « Cricketers ».

En 1989, il forme un groupe musical, le Scarlet Division, avec Leigh Haggerwood qui est devenu depuis compositeur.

En 1997, il apparaît dans un documentaire sur le restaurant londonien où il travaillait à l'époque, The River Café. C'est à cette occasion que Patricia Llewellyn, la productrice de l'émission de cuisine …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions