Daisy
Néerlandais

Het laatste zwijgen : literaire thriller

Jan Costin Wagner (auteur), Gerda Meijerink (traducteur), Lieve Van de Put (narrateur)
Een meisje verdwijnt precies op de plek waar 31 jaar geleden een ander meisje is misbruikt en vermoord. De zaak wekt niet alleen beroering bij de politie en het grote publiek, maar ook bij een van de medeplichtigen van toen. Inspecteur Kimmo Joentaahoe vermoedt dat er ongetwijfeld een verband is tussen die twee moorden. Ook de beide daders van toen gaan elkaar in de gaten houden en verdenken.
Titre
Het laatste zwijgen : literaire thriller
Auteur
Jan Costin Wagner 1972-
Traducteur
Gerda Meijerink
Narrateur
Lieve Van de Put  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das Schweigen
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Durée
8:01
Éditeur original
Cossee
Note
Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Precies drieëndertig jaar na de verdwijning van een Finse tiener en de vondst van haar lichaam in een meer, wordt inspecteur Kimmo Joentaa geconfronteerd met weer een verdwijning van een jong meisjes, op exact dezelfde plek. Politieman Ketola mag dan net gepensioneerd zijn, hij speelt een sleutelrol in het verhaal. Meer prijsgeven van deze thriller zou de spanning wegnemen, want de auteur heeft met ‘Het laatste zwijgen’ een nieuwe thriller afgeleverd, die met recht een 'pageturner' mag worden genoemd. En dat zonder een aaneenschakeling van bloed, geweld en moord. Integendeel, deze thriller munt uit door een ingehouden stijl, waarin verschillende verhaallijnen met elkaar worden verbonden en er voor de lezer ook nog iets te raden valt. De karaktertekening van de hoofdpersonen is uitstekend. Vooral de wat droeve inspecteur Joentaa en de onzekere makelaar Timo Korvensuo zijn levensecht neergezet. Het einde is zonder meer verrassend. De schriijver overtreft zijn eerdere boeken: ‘Nachtrit’,…Lire la suite

À propos de Jan Costin Wagner

Jan Costin Wagner, né le 13 octobre 1972 à Langen, est un écrivain allemand, auteur de roman policier.

Biographie

Jan Costin Wagner est titulaire d'une licence d'allemand et d'histoire de l’Université de Francfort-sur-le-Main, avec une thèse sur Adalbert Stifter.

Ses romans ont pour cadre la Finlande, d’où sa femme est originaire.

Son roman intitulé Le Silence est adapté au cinéma en 2010 par Baran bo Odar sous le titre Il était une fois un meurtre.

Œuvre

Romans

Série Kimmo-Joentaa

  1. Lune de glace, Gallimard, coll. « Série noire », 2…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions