Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jonge Duitse schrijver komt na een confrontatie met zijn uitgever doorgedraaid aan bij een oude filmacteur in Zuid-Frankrijk om diens biografie te schrijven.
Titre
Nachtrit
Auteur
Jan Costin Wagner 1972-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Nachtfahrt
Éditeur
Amsterdam: Cossee, 2008
222 p.
ISBN
9789059362109

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek werd eerder geschreven dan de in 2005 vertaalde thriller 'IJsmaan' en leverde de jonge Duitse auteur de Marloweprijs op. De goed vertaalde psychologische roman wordt verteld vanuit het perspectief van Mark Cramer: een schrijver die -wanneer zijn uitgever vertelt dat zijn manuscript te slecht is- door het lint gaat, bloedbelust naar een badplaats aan de Frans Atlantische kust rijdt, daar zijn banktegoed inzet bij roulette en dan intrekt bij een oude filmacteur om diens biografie te schrijven. Inwendig ziedend van jaloezie opereert hij handig in het luxe milieu om dan als een kameleon zijn slag te slaan. De spanning wordt vooral opgebouwd door goed gedoseerde terugblikken en het amorele, neurotische karakter en handelen van de hoofdpersoon. De flitsende stijl is ook bijzonder: afhankelijk van de stemming worden ultrakorte zinnen afgewisseld met mooie beschrijvingen van de omgeving. Alleen het einde valt tegen en wijkt ook af van de flaptekst. De paperback is verzorgd vormgegeve…Lire la suite

À propos de Jan Costin Wagner

Jan Costin Wagner, né le 13 octobre 1972 à Langen, est un écrivain allemand, auteur de roman policier.

Biographie

Il est titulaire d'une licence d'allemand et d'histoire de l’Université de Francfort-sur-le-Main, avec une thèse sur Adalbert Stifter.

Ses romans ont pour cadre la Finlande, d’où sa femme est originaire.

Son roman intitulé Le Silence est adapté au cinéma en 2010 par Baran bo Odar sous le titre Il était une fois un meurtre.

Œuvre

Romans

Série Kimmo-Joentaa

  1. Lune de glace, Gallimard, coll. « Série noire », 2006 (En lire plus sur Wikipedia