Daisy
Néerlandais

Dit land is mijn land : een reis naar Europa

Jan Hunin (auteur), Eugeen Bouwen (narrateur)

Dit land is mijn land : een reis naar Europa

Genre:
Persoonlijk verslag van een Belgische journalist die samen met een groep vluchtelingen uit Syrië meereisde naar West-Europa.
Titre
Dit land is mijn land : een reis naar Europa
Auteur
Jan Hunin
Narrateur
Eugeen Bouwen  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Durée
10:43
Éditeur original
Polis
Note
Vlaamse stem Persoonlijk verslag van een Belgische journalist die samen met een groep vluchtelingen uit Syrie? meereisde naar West-Europa. Stem: Man
Placing suggestion
313.2 (SISO) Migranten (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Belgische journalist zoekt aansluiting bij Syrische vrienden en trekt met hen als vluchteling via Libanon, Turkije, Griekenland en de Balkan naar Duitsland en Zweden, en uiteindelijk weer terug. Hij maakt een voortdurend veranderende reis per bus, boot, taxi, vliegtuig, trein etc. en verblijft in louche en dure hotels. De personages worden gekenmerkt door rusteloosheid en onzekerheid. Er zijn tegenvallers en meevallers en er is vaak veel geld nodig. Het boek is 'faction' en geeft mede op basis van het contact met de Syriërs met wie hij onderweg is en de belevenissen onderweg een soms relativerend beeld van verschillende motieven en ervaringen van vluchtelingen en van de uiteenlopende wijze waarop ze worden behandeld. Maar de aanprijzingen op de flaptekst ('overdonderend portret', 'tragikomedie') worden niet waargemaakt. Gemakkelijk leesbaar; achter in het boek een kaartje met de route.

Suggestions