Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Is dat alles?

Jan Paul Schutten (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Dirk logeert bij zijn drie opa’s. Die hebben een krakkemikkige fiets voor hem in elkaar geknutseld, zodat hij naar school kan fietsen. Wanneer Dirk klaagt, scheppen zijn opa’s op over de moeilijkheden die zij vroeger moesten overwinnen om op school te komen.
Titre
Is dat alles?
Auteur
Jan Paul Schutten
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789025751982 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Is dat alles? Of mag er een schep bovenop? Jan Paul Schutten overtreft in Is dat alles? de overtreffende trap van overdrijven. En Kees De Boer, de illustrator laat je verbeelding dezelfde weg volgen. Dirk logeert bij zijn drie opa’s. Omdat de school best ver is, hebben de opa’s voor hem een fiets in elkaar geknutseld. De banden zijn zacht, het zadel zit los, het stuur is krom en de wielen staan scheef. Niets vergeleken bij de altijd-lekke-banden-fiets waarop opa Diederik vroeger naar school reed. De fiets van opa Roderik had zelfs houten wielen. En die van opa Balderik had vierkante houten wielen, geen zadel en maar één trapper! Kan het nog abominabeler? Ja! Opa Diederik doet er een nieuwe schep op. Hij hopte op de vorken van zijn fiets naar school! Het drietal is niet meer te stuiten. Steeds gekker fietsen de opa’s Absurdistan in. Steeds maar uitvergroot schuiven hun spectaculaire tochten voorbij.
Tot de drie oma’s het schoon genoeg vinden en Dirk naar school stur…Lire la suite
Dirk heeft drie opa’s, Balderik, Roderik en Diederik. Dirk heeft natuurlijk ook drie oma’s maar die werden zo gek van de opa’s dat ze aan de overkant van de straat zijn gaan wonen. Als Dirk bij de opa’s mag logeren, hebben ze een ‘super-de-luxe’ fiets voor hem klaarstaan om mee naar school te gaan. De banden zijn zacht, het zadel zit los en de wielen staan scheef. Als Dirk daar voorzichtig wat van zegt, beginnen zij op te scheppen over wat zij allemaal moesten overwinnen om op tijd op school te komen: op een fiets met vierkante houten wielen, door regendruppels zo groot als meloenen, over een stukje oceaan met piraten of met twee verbrijzelde benen en 46 graden koorts! Hilarisch prentenboek vol fantasie in kleurige, verhalende illustraties in verschillende formaten gevat. Veel tekst in een letter zonder schreef, naast en in de prenten. Mooi verzorgde uitgave met een naar school fietsende (vliegende?) Dirk op het omslag. De een na laatste pagina is een uitklapblad: Dirk probeert via ee…Lire la suite

Suggestions