Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Jan Paul Schutten (auteur), Jeroen Funke (dessinateur)

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Public cible:
9-11 ans et plus
Van hamburgers tot hagelslag, van patat tot pizza: gerechten, dranken en ingredie͏̈nten hebben hun eigen verhaal. Met grappige tekeningen in bruin/oranje. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voeding
Titre
Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden
Auteur
Jan Paul Schutten
Dessinateur
Jeroen Funke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2018 | Autres éditions
135 p. : ill.
ISBN
9789025770167 (hardback)
Placing suggestion
628 (SISO) Voeding (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Welk gerecht is het waard om voor te sterven? Waarom doen de Britten azijn over hun friet? Ons voedsel staat centraal in ruim zestig vlot leesbare tekstjes. Ingegaan wordt op de herkomst van ingrediënten en producten en hoe ze zijn ontstaan. De naam van bepaalde gerechten komt ter sprake, zoals Rinse appelstroop of de pizza Margherita. De vijfde smaak umami wordt ook uitgelegd, net als de eetgewoontes in andere culturen. Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten geeft in dit handzame boek veel achtergrondinformatie en gaat daarbij ook in op de psychologische kant van eten. Bijvoorbeeld op welke manier de prijs van wijn je smaak beïnvloed, welke trucjes foodstylisten gebruiken of wat het effect van een lievelingsbeker kan zijn. De teksten van meestal een dubbele pagina lezen makkelijk, mede doordat de feiten met humor worden verteld. Aantrekkelijke titels als gif en hete hond maken de lezer nieuwsgierig. Ook de soms onsmakelijke en verrassende verhalen achter bepaalde gerechten zullen k…Lire la suite

Graaf Sandwich

Dit is een boekje om van te snoepen. In korte hoofdstukjes krijg je de geschiedenis van een eindeloze reeks etenswaren die tot de dagelijkse voeding behoren: ketchup, pizza, friet, kroket, pasta, … Tot de Nederlandse voeding weliswaar, getuige de pindakaas, beschuit met muisjes, drop, enz. De blik is zo op zichzelf gericht dat de auteur over hagelslag zelfs beweert: “Zelfs vlak over de grens, in België is het al lastig te krijgen;” (p. 119) Over een heel aantal merkproducten krijg je de ontstaansgeschiedenis te horen: Kellogs, Coca-Cola, Pepsi, Mars, Wrigley. De weetjes zijn vaak wel aardig, maar niet echt goed geschreven, in een wat geforceerd humoristische stijl.


Suggestions