Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers

Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers

Public cible:
9-11 ans et plus
Een hypothese van wat er over twintig jaar allemaal mogelijk zal zijn dankzij de wetenschap: robots, zelfbestuurbare auto's, verplaatsbare wegwerpcomputers. Ook het gevaar dat de natuur loopt als gevolg van de technologische ontwikkeling komt aan bod. Gecontroleerd door professors aan de K.U. Leuven.
Titre
Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers
Auteur
Jan Paul Schutten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2011
96 p. : ill.
ISBN
9789026129742 (hardback)
Placing suggestion
640.5 (SISO) Techniek - Industrie (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoe zou de wereld eruit zien in 2030? Dat is de centrale vraag in het nieuwe boek van Jan Paul Schutten. Op een heel toegankelijke manier en in een sympathieke, vlotte schrijfstijl snijdt hij een aantal onderwerpen aan waar kinderen van een jaar of negen minstens evenveel of misschien zelfs meer mee bezig zijn dan volwassenen. Zo heeft hij het onder andere over voedsel en de bereiding ervan, over de klimaatopwarming, over hoe we huizen bouwen of waar we technologie en robots voor gebruiken.
Schutten heeft zijn huiswerk grondig gemaakt, en de feiten die hij in teksten van uiteenlopende formaten en lay-outs serveert, zijn niet uit de lucht gegrepen, hoe futuristisch ze soms ook aandoen. Dit boek geeft dan ook op een heel prettige manier een heleboel wetenschappelijk verantwoorde informatie over recente ontwikkelingen, bedoeld voor kinderen die graag het fijne weten over de grote problemen van onze tijd en de mogelijkheden voor de toekomst.
Die kinderen moeten wel lezers zijn. …Lire la suite
Vanuit de gedachte dat het altijd spannend is om een blik te werpen in de toekomst, bespreekt de auteur verschillende thema’s die al dan niet op middellange termijn voor veranderingen kunnen zorgen. Dit doet hij, in deze bijzondere en wat onderwerp betreft ook opvallende uitgave, op enthousiaste wijze en in een helder en actueel taalgebruik. Elk hoofdstuk begint met een bericht aan de lezer uit 2030, wisselend positief of wat negatiever over de verandering. Vervolgens wordt daarop ingezoomd. Bij het thema 'huis' wordt ingegaan op de mogelijkheden die de computer gaat bieden om het huishouden te organiseren. Bij het thema energie wordt ingegaan op oude en nieuwe energievormen en de rol van de robot. Kleurrijke lay-out met veel kleurenillustraties en gekleurde kaders. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur. Er is geen register aanwezig. Het is vooral een informatief leesboek geworden dat de lezer aan het denken zet en zeker geen bladerboek. De voorbeelden zijn herkenbaar en zullen zeker…Lire la suite