Livre
Néerlandais

Iedereen is gek! : alles over ons bizarre brein

Jan Paul Schutten (auteur), Ype Driessen (photographe), Willem Stam (photographe)
Public cible:
9-11 ans et plus
Wat doen je hersenen allemaal, hoe werken ze en hoe betrouwbaar zijn ze? Allerlei weetjes over het brein, testen en proefjes en grappige fotostrips. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Hersenen
Titre
Iedereen is gek! : alles over ons bizarre brein / Jan Paul Schutten ; met fotostrips van Ype + Willem
Auteur
Jan Paul Schutten
Photographe
Ype Driessen Willem Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2011 | Autres éditions
72 p. : ill.
ISBN
9789026128615 (hardback)
Placing suggestion
600.52 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Via eenvoudige testen en proefjes wordt getracht kinderen inzicht te geven in het mysterie van de hersenen. De auteur, een bekend schrijver van vooral informatieve jeugdboeken (Gouden Griffel in 2008 voor 'Kinderen van Amsterdam'), werd bijgestaan door twee professoren. Na een inleiding volgen vijf thematische delen met testen. De meeste daarvan zijn klassiekers die je in elk handboek psychologie terug kunt vinden, maar de glasheldere toelichting zorgt ervoor dat ze echt duidelijk worden. Tussendoor onthult de auteur of vrouwen nu echt twee dingen tegelijk kunnen doen en of het winnen van de lotto je echt gelukkig maakt. Dat alles wordt verlucht met gekleurde fotostrips. Ruim opgezette en kleurrijke lay-out met gekleurde koppen en kaders. Er is geen register aanwezig. Het boek is gebaseerd op het Kinderuniversiteitprogramma van de KU Leuven, dat kinderen (en hun ouders) warm wil maken voor de verschillende wetenschappen. Toch zullen niet alleen kinderen dit boek weten te waarderen, ev…Lire la suite

Iedereen is gek!

Wat de titel 'minst attractieve kaft van het jaar' betreft, hebben we al een serieuze kandidaat, jawel. Een onaantrekkelijke foto op de voorkant en een zo mogelijk nog onaantrekkelijker tint roze voor de achterflap … begrijpe wie kan. Geen idee wie ooit gedacht heeft dat een dergelijke kaft zou uitnodigen tot het vastpakken, laat staan kopen van dit boek.
Hopelijk zijn er toch genoeg dapperen die het boek openklappen, want zij worden beloond met een ongelooflijk interessant, boeiend, nergens belerend maar integendeel bijzonder onderhoudend informatief boek over onze hersenen. Nog geen anderhalve kilogram weegt die grijze massa onder ons schedeldak, maar ze zorgt er wel voor dat we denken, gevoelens ervaren en stomweg de dagdagelijkse dingen uitvoeren. Of denk jij er soms bij na als je een glas naar je mond brengt om te drinken?
In zes hoofdstukken wordt uitgelegd hoe onze hersenen werken, waarom we soms somber zijn en vervolgens weer vrolijk, welke trucjes we kunnen gebrui…Lire la suite

Suggestions