Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Slecht

Jan Simoen (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
De 16-jarige Nathan (ik-figuur) wacht op het politiebureau tot hij verhoord wordt over het voorval met zijn ex-vriendin Elke. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Puberteit, Geweld
Titre
Slecht
Auteur
Jan Simoen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Groningen: Noordhoff Uitgevers, 2013 | Autres éditions
68 p.
ISBN
9789001826154 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 16-jarige Nathan (ik-figuur) wacht op het politiebureau totdat hij verhoord wordt over het voorval met zijn ex-vriendin Elke. Het boek beschrijft de uren die Nathan doorbrengt met wachten, overdenken en gesprekken met de inspecteur. Stukje bij beetje krijgt de lezer een beeld van wat er precies gebeurd is, Nathans sociale achtergrond en zijn onzekerheid over het feit of hij nu echt zo slecht is. Aangrijpend en indringend geschreven verhaal over een jongen die uit wraak zijn ex-vriendin mishandeld heeft, maar niet beseft dat hij verkeerd heeft gehandeld. Afwisseling in cursief gedrukte tekstfragmenten, waarin Nathan de gebeurtenissen aan de lezer vertelt, en ‘gewone’ tekstfragmenten over de situatie op het politiebureau. Hier en daar komen scheldwoorden voor in de tekst, maar deze zijn niet storend. Open einde. Vanaf ca. 15 jaar.

Slecht

De zestienjarige Nathan zit op het politiekantoor te wachten op ondervraging. In zijn hoofd flitsen de gedachten aan hoog tempo. Hij overloopt de gebeurtenissen van de voorbije avond, en hardt zich voor wat komen gaat. Hij overdenkt zijn relatie met Elke, die het lef heeft gehad hem uit te maken voor moederskindje, en om hem te dumpen voor een ander. Hij weegt zijn houding tegenover zijn moeder, een mengeling van ondergaan, ergenis, chantage, en toch ook wel een zeker schuldgevoel. Deze gedachten bouwen samen met een aantal flashbacks het verhaal op, in flarden. Bovendien geven ze uiteraard een gedetailleerde kijk op Nathans psychologie. Een psychologie die inspecteur Vuerinckx maar al te snel vat en waar hij handig gebruik van maakt. Dit dunne boekje slaagt er makkelijk in je in de ban te houden. Het verhaal heeft vaart, de dialogen zijn spits, en de auteur houdt er de spanning in door pas op de allerlaatste bladzijden ook het allerlaatste stukje van het verhaal vrij te geven. En hoe…Lire la suite

À propos de Jan Simoen

Jan Simoen, né le 9 décembre 1953 à Nieuport, est un joueur de football belge, qui évoluait comme attaquant de pointe. Il met un terme à sa carrière professionnelle en 1987, mais continue ensuite à jouer dans les séries provinciales jusqu'en 1997.

Carrière

Après avoir joué en équipes de jeunes du VV Oostduinkerke, Jan Simoen rejoint les rangs de l'AS Ostende, club de Division 2. Il fait ses débuts en équipe première en 1970. Lors de sa première saison, le club descend en Division 3. Mais malgré ces mauvais résultats sportifs, à seulement 17 ans, il s'impose comme un joueur de base de l'équipe ostendaise. En 1973, le club décroche le titre dans sa série et remonte en Division 2. Il termine vice-champion la saison suivante, permettant au club de remonter en première division. …En lire plus sur Wikipedia