Livre
Néerlandais

Het kind in de kribbe

Jan Van Coillie (auteur), Jan Lewis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een glinsterende ster wijst dieren, kinderen en herders de weg naar het kindje in de kribbe. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Het kind in de kribbe
Auteur
Jan Van Coillie
Dessinateur
Jan Lewis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Away in a manger
Éditeur
Averbode: Averbode, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
9789031718054 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een goud- of zilverkleurig figuurtje (maan, ster, zon) vormt de rode draad doorheen elk van deze 'kleine versjes'-kartonboekjes voor kleuters. Er zijn twee boekjes met 'kleine versjes om het slapengaan te begeleiden'. Schommel maar, beertje lief bevat twee versjes. Het titelvers is het tedere, maar niet altijd even toegankelijke gesprek in meerdere strofen van een meisje dat haar beertje te slapen legt.

"... / Schilfers van goud / Op de zilveren zee / Kom in mijn armen / En wieg met me mee. / ..."

'Ik zie de maan' is veel korter en heel 'basic':

"Ik zie de maan en de maan kijkt naar mij. / Ik ga in bad en mijn boot mag erbij. / Ik kus mijn knuffels heel stil goedenacht. / Nog een verhaaltje. Tot morgen. Slaap zacht...."

Twinkel pinkel, kleine ster (gebaseerd op het Engelse wiegelied; alle boekjes zijn trouwens oorspronkelijk in het Engels uitgegeven) bevat één langer vers met een refrein. Dat refrein, de steeds terugkerende vraag ("Twinkel pi…Lire la suite
Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de geboorte van Jezus, het kind in de kribbe dat door dieren uit de omgeving (schaap, konijn, koe, os en ezel), kinderen en herders bezocht wordt. Een in goudschitter uitgevoerde ster (een op elke dubbele pagina) wijst iedereen de weg. De tekst op rijm (aabb) staat onderaan en soms in de illustraties in een vette, schreefloze letter. De in warme kleuren uitgevoerde tekeningen in krijt en aquarel ogen modern en laten vrij veel details zien. Een leuk kerstboekje voor de allerjongsten. Vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een serie van vier*.

Suggestions