Livre
Néerlandais

Schommel maar, beertje lief

Jan Van Coillie (auteur), Jan Lewis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Twee gedichten over een meisje dat haar beer in slaap schommelt en over een jongetje dat naar de maan kijkt voor hij gaat slapen. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Schommel maar, beertje lief
Auteur
Jan Van Coillie
Dessinateur
Jan Lewis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hush-a-bye, baby
Éditeur
Averbode: Averbode, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
90-317-1802-5

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 19 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een goud- of zilverkleurig figuurtje (maan, ster, zon) vormt de rode draad doorheen elk van deze 'kleine versjes'-kartonboekjes voor kleuters. Er zijn twee boekjes met 'kleine versjes om het slapengaan te begeleiden'. Schommel maar, beertje lief bevat twee versjes. Het titelvers is het tedere, maar niet altijd even toegankelijke gesprek in meerdere strofen van een meisje dat haar beertje te slapen legt.

"... / Schilfers van goud / Op de zilveren zee / Kom in mijn armen / En wieg met me mee. / ..."

'Ik zie de maan' is veel korter en heel 'basic':

"Ik zie de maan en de maan kijkt naar mij. / Ik ga in bad en mijn boot mag erbij. / Ik kus mijn knuffels heel stil goedenacht. / Nog een verhaaltje. Tot morgen. Slaap zacht...."

Twinkel pinkel, kleine ster (gebaseerd op het Engelse wiegelied; alle boekjes zijn trouwens oorspronkelijk in het Engels uitgegeven) bevat één langer vers met een refrein. Dat refrein, de steeds terugkerende vraag ("Twinkel pi…Lire la suite
Dit boekje bevat twee versjes, een van zes strofen in abcb-rijm over een meisje dat haar beer in slaap schommelt. Het tweede versje bestaat uit één strofe van vier zinnen verdeeld over vier pagina's in aabb-rijm. Hierin kijkt een gekleurd jongetje naar de maan, gaat in bad en dan naar bed. De versjes zijn eenvoudig, kort, simpel. De tekst is in de t.t. en het lettertype is schreefloos en duidelijk. De bijpassende illustraties zijn paginagroot en bestaan uit zachtgekleurde vriendelijke plaatjes met zachte contouren en weinig diepte. De techniek is waterverf. Er staat ook regelmatig een holografisch maantje op de pagina, in het tweede boekje is dit een sterretje. Het is een stevig, klein, geplastificeerd, hardkartonnen boekje, voorzien van twee afgeronde hoeken, een gekleurde voorplaat en een glittermaantje. Deel uit een serie van vier*.

Suggestions