Livre
Néerlandais

Twinkel pinkel, kleine ster

Jan Van Coillie (auteur), Jan Lewis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een peuter praat nog even met een kleine ster voordat ze naar bed gaat. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Twinkel pinkel, kleine ster
Auteur
Jan Van Coillie
Dessinateur
Jan Lewis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Twinkle, twinkle, little star
Éditeur
Averbode: Averbode, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
90-317-1803-3 9789031718030 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een goud- of zilverkleurig figuurtje (maan, ster, zon) vormt de rode draad doorheen elk van deze 'kleine versjes'-kartonboekjes voor kleuters. Er zijn twee boekjes met 'kleine versjes om het slapengaan te begeleiden'. Schommel maar, beertje lief bevat twee versjes. Het titelvers is het tedere, maar niet altijd even toegankelijke gesprek in meerdere strofen van een meisje dat haar beertje te slapen legt.

"... / Schilfers van goud / Op de zilveren zee / Kom in mijn armen / En wieg met me mee. / ..."

'Ik zie de maan' is veel korter en heel 'basic':

"Ik zie de maan en de maan kijkt naar mij. / Ik ga in bad en mijn boot mag erbij. / Ik kus mijn knuffels heel stil goedenacht. / Nog een verhaaltje. Tot morgen. Slaap zacht...."

Twinkel pinkel, kleine ster (gebaseerd op het Engelse wiegelied; alle boekjes zijn trouwens oorspronkelijk in het Engels uitgegeven) bevat één langer vers met een refrein. Dat refrein, de steeds terugkerende vraag ("Twinkel pi…Lire la suite
Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken, volgens de flaptekst gebaseerd op het wiegeliedje 'Twinkle twinkle, little star', maar daar is vrijwel niets van terug te vinden. Een klein meisje gaat met haar speelgoedkonijntje naar boven om te gaan slapen, en daaraan voorafgaand praat ze met een kleine ster (die groot staat afgebeeld). Op de rechterbladzijde staat steeds dezelfde tekst: zou de ster, die zo ver weg is, haar zien? Op de linkerbladzijde staat steeds een wat stroeve tekst op rijm (abab) over het naar-bed-gaan. In de liefelijke, zoetige tekeningetjes in pasteltinten komt steeds de ster stralend naar voren met de inmiddels van 'De mooiste vis' overbekende zilverachtige techniek. Een mooi uitgevoerd, maar onsamenhangend geheel. Dit maakt het tot een dertien in een dozijn-uitgave, waar wel leuk op gekauwd kan worden door peuters vanaf 2 jaar (dat kauwen kan nog jonger beginnen). Deel uit een serie van vier*.

Suggestions