Livre
Néerlandais

Bommes schiet te hulp!

Jane Simmons (auteur)

Bommes schiet te hulp!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kuikentje Millie wil graag een eend zijn en speelt mee met de spelletjes van Bommes en Joepie, maar dan blijkt dat ze niet kan zwemmen. Prentenboek met schilderingen in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Bommes schiet te hulp! / tekst en ill. Jane Simmons
Auteur
Jane Simmons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Daisy to the rescue
Éditeur
Amsterdam: Zirkoon, 2006
[30] p. : ill.
ISBN
90-5247-385-4 9789052473857
Placing suggestion
Anders zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kuikentje Millie wil graag een eend zijn. De hele dag speelt ze mee met de spelletjes die Bommes en Joepie spelen. Maar bij het spel ‘wiebelende-tak’ gaat het mis omdat Millie niet kan zwemmen. Bommes schiet te hulp en redt Millie uit het water. Een aandoenlijk, maar tegelijkertijd humoristisch verhaal over de eend Bommes. Met mooie bladvullende schilderingen in heldere kleuren als rood, geel, blauw en groen. Tekst en illustraties vormen een eenheid: de illustraties vertellen veel meer dan de tekst. Een leuk bijkomend effect zijn de losse toegevoegde woordjes in de illustraties als ‘wiebel, wiebel’, ‘hop, hop’ en ‘plons’. Het boek leent zich uitermate goed om voor te lezen en te bekijken en kan prima gebruikt worden in het thema ‘anders zijn’. Op plaatsen waar de tekst in de platen staat, is deze niet altijd even goed leesbaar. Verzorgd uiterlijk, aantrekkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 3 jaar.

Bommes schiet te hulp!

Bommes en Joepie spelen met de kuikentjes van moeder Hen. Alle kuikentjes zeggen ‘piep’, alleen Millie zegt ‘kwaak’. Millie wil graag een eend zijn. Millie gaat met Bommes en Joepie op stap. Ze doet alles na wat de twee eenden doen. Ze eet eendenprak, ze rent mee door het gras, speelt mee in de modder en doet met hen verstoppertje in de wei. Als ze bij de beek komen, plonsen Bommes en Joepie in het water, maar Millie blijft aan de kant staan. De eenden zwemmen naar een tak en wiebelen er op. De tak drijft tot aan de oever en Millie stapt er ook op. Dan drijft hij weer af naar het midden van de beek. Bommes en Joepie springen er af en hebben dolle pret. Ze zwemmen naar de kant en gaan verder. Dan begint Mille te wenen, want ze kan niet zwemmen. Tot overmaat van ramp valt ze van de tak en zinkt ze naar de bodem van de beek. Bommes schiet te hulp en brengt Millie weer veilig aan wal. Morgen gaan ze dan maar kuikenspelletjes spelen … Jane Simmons maakt in elk boek werk van haar aquarelpre…Lire la suite