Livre
Néerlandais

Daantje en de vogels

Jane Simmons (auteur)

Daantje en de vogels

Public cible:
3-5 ans et plus
Witte kater Daan geniet erg van het fluitconcert van de vogels, totdat zijn vriendje Mees komt en ze diezelfde vogels achterna zitten. Prentenboek met kleurrijke, vrolijke schilderingen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Daantje en de vogels
Auteur
Jane Simmons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pog and the birdies
Éditeur
Amsterdam: Zirkoon, 2005
[32] p. : ill.
ISBN
90-5247-355-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Daantje en de vogels is een erg klassiek prentenboek, zowel wat verhaal als wat de prenten betreft. Daantje is een witte poes die steeds vriendelijk 'goedemorgen' zegt tegen de voorbijvliegende vogels. Daarvoor wordt hij beloond met heel mooi vogelgezang, en er komen steeds meer vogeltjes bij! Tot Mees, een wilde, speelse kat, alle vogels wegjaagt. Hij haalt Daantje over tot een wild spelletje 'vogeltjes jagen', waarmee ze zich de hele dag amuseren. De volgende morgen wacht Daantje weer tot de vogeltjes voor hem komen zingen, maar ze vliegen allemaal voorbij. Pas de volgende dag komt een eerste vogeltje terug en kan Daantje zich verontschuldigen. Uiteindelijk leert Daantje aan Mees om ook onbeweeglijk stil te zitten, en komen alle vogeltjes terug om voor hen te zingen. De twee poezen beloven plechtig om nooit meer op vogels te jagen.

Het verhaalgegeven, over plagen en respect hebben voor elkaar, wordt een beetje braaf voorgesteld. Jane Simmons is vooral bekend door haar …Lire la suite
Witte kater Daan geniet van het fluitconcert van de vogels. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: even later zit hij diezelfde vogels, samen met vriend Mees, achterna. Natuurlijk weigeren ze dan nog voor hem te fluiten, wat Daan best begrijpt. De vogels vergeven hem als hij zijn leven gebeterd heeft, hoewel... er zijn ook nog muizen om op te jagen! Weer een fijn nieuw prentenboek van de auteur/illustratrice van de Bommesboeken. Ook hier is het alsof ze in de dieren kruipt en rechtstreeks weergeeft wat hen bezighoudt. De goedlopende tekst leest prettig voor. De ruwe schilderingen zonder scherpe contouren en in warme kleuren vertellen mede het verhaal. IJzersterk is de mimiek van de kattenbeesten! De boodschap 'het dragen van de consequenties van je daden' komt duidelijk over zonder er te dik bovenop te liggen. Op het aantrekkelijke, overwegend blauwe voorplat kijkt een blije Daan, omringd door zingende vogels, de wereld in. Vanaf ca. 3 jaar.