Lerares Beth Thatcher heeft moeite met een nieuwe, ongelovige leraar op de dorpsschool en piekert over haar toekomst met Mountie Jarrick.
Titre
Waar hoop regeert
Auteur
Janette Oke Laurel Oke Logan
Traducteur
Richard Kettmann
Langue
Néerlandais
Titre original
Where hope prevails
Éditeur
Doorn: Uitgeverij Het Zoeklicht, © 2017
296 p.
ISBN
9789064512360 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na een lange zomer bij haar familie keert Elizabeth Thatcher vol verwachting terug naar haar geliefde Coal Valley om nog een jaar les te geven. Maar er blijkt veel veranderd te zijn in de tijd dat ze weg was: de mijnbouw is uitgebreid en er is een andere onderwijzer aangenomen. Al snel merkt Beth dat hij haar geloof en overtuigingen niet deelt, en ze worstelt met de vraag wat ze hiermee aan moet. Ook piekert ze over haar toekomst met Jarrick die als soldaat overal gestationeerd kan worden. Moeilijke vragen en keuzes, en meer dan ooit wordt ze teruggeworpen op haar geloof. Aan alles komt een eind, ook aan het verhaal van Beth Thatcher, maar voordat het zover is, krijgt ze nog wel heel wat te verstouwen en daar wordt deze roman mee gevuld. De balans tussen innerlijke worstelingen en de dagelijkse gang van zaken had wat evenwichtiger gekund, maar ondanks dat is het een fijn en boeiend verhaal over thema’s als persoonlijke groei, relaties, hoop en geloof versus atheïsme. Compleet met happ…Lire la suite

À propos de Janette Oke

Janette Oke (née Steeves le 18 février 1935) est une auteure canadienne et pionnière dans le genre de la fiction.

Ses livres tournent pour la plupart autour de personnages féminins. Sa première œuvre Love Comes Softly (L’amour vient sur la pointe des pieds) a été publié par la maison d’édition Bethany House en 1979.

Biographie

Janette Steeves est née à Champion, en Alberta, de parents fermiers, Fred et Amy.

Elle a obtenu son diplôme à l’université Mountain View Bible College de Disbury en Alberta, lieu où elle rencontra son mari Edward Oke. C’est ensemble qu’ils ont eu quatre enfants, dont deux jumeaux.

Prix

Janette Oke a reçu en 1992 un prix provenant de l’association des publications chrétiennes-évangéliques (Evangelical Christian Publishers Association). En 1999, elle a également…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions