Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Botje

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Botje; 1
Public cible:
6-8 ans et plus
Het lijkt een saaie vakantie te worden voor Bibi. Maar dan wordt er een robot bezorgd: Botje. Bibi moet voor Botje zorgen, want Botje is in gevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Robots
Titre
Botje
Auteur
Janneke Schotveld
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016 | Autres éditions
144 p. : ill.
ISBN
9789000339280 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het lijkt een saaie vakantie te worden voor Bibi. Haar moeder is op reis en haar vader heeft het druk met zijn wolwinkel. Maar dan wordt er een robot bezorgd: Botje. Bibi moet voor Botje zorgen, want Botje is in gevaar. Botje is een heel slim robotje, maar ze is ook vreselijk eigenwijs. Zo belandt Bibi in fantastische avonturen. Janneke Schotveld is bekend van o.a. de verhalen over Superjuffie. Dit boek heeft dezelfde luxe uitvoering. Het grappige verhaal is verdeeld in behapbare hoofdstukken en heeft een ruime bladspiegel. De vele dialogen maken het verhaal levendig en de humoristische zwart-witillustraties van Annet Schaap passen precies bij de toon van de tekst. Bibi’s vader is net een groot kind, best gek, maar ook wel handig! Schotveld en Schaap knipogen naar de werkelijkheid met het personage Appie Eensteen, de maker van Botje, die uiteraard een grote snor en een wilde bos haar heeft. Botje is niet alleen leuk om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen, iets wat Bibi trouwens v…Lire la suite

Botje

In 'Botje' leren we Bibi kennen, een meisje wiens vader een breiwinkel bezit. Bibi is hier niet altijd honderd procent gelukkig om, maar neemt het voor lief. Op een dag komt in de winkel een vreemd pakketje toe. Voor één keer bevat het geen wol voor haar vader, maar is het voor Bibi zelf. Plots krijgt haar aanvankelijk saaie vakantie een totaal andere wending: in het pakketje zit een echte robot! Botje de robot houdt van olijfolie en voetballen, kortom een ideaal speelkameraadje. Al snel wordt duidelijk dat Botje niet zomaar bij Bibi beland is, ze moet haar beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. Gaandeweg ontdekt ze meer over de robot en hoe ze gemaakt is en vooral door wie.

Een grappig (vooral door het personage van de vader) en avontuurlijk boek vol gekke wendingen. Ook zeer geschikt om voor te lezen vanaf zes jaar. Het voorlezen zelf wordt ook gepromoot, want Botje zelf is er dol op.

Janneke Schotveld is vooral bekend omwille van haar reeks rond Sup…Lire la suite

Suggestions