Livre
Néerlandais

Geniaal! : slimme mensen die de wereld beter maakten

Janny van der Molen (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)

Geniaal! : slimme mensen die de wereld beter maakten

Public cible:
9-11 ans et plus
Draait de zon om de aarde, of is het andersom? Hoe kwam Darwin op zijn beroemde evolutietheorie? Negen verhalen over bekende onderzoekers en hun ontdekkingen. Met informatie en waterverfillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.
Titre
Geniaal! : slimme mensen die de wereld beter maakten
Auteur
Janny van der Molen
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015
248 p. : ill.
ISBN
9789021674506 (hardback)
Placing suggestion
640.5 (SISO) Uitvindingen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit fraai uitgevoerde, vrij zware boek telt negen verhalen die ons een kijkje geven in de werelden van een aantal geniale personen uit de geschiedenis. Leonardo da Vinci, Ada Lovelace, Louis Pasteur, Albert Einstein, Marie Curie, Alan Turing, Charles Darwin, Rosalind Franklin en Galileo Galilei hadden allemaal één ding gemeenschappelijk: ze gingen door met denken waar anderen gestopt waren en hun ontdekkingen of onderzoeken waren van grote betekenis voor de mensheid. Elk verhaal opent met een korte informatieve inleiding. De hierop volgende fictieve, maar op waarheden gebaseerde, smaakvolle vertellingen zijn minimaal achttien en maximaal achtentwintig pagina’s lang. De tekst is toegankelijk, onder meer door de vele dialogen. Bij elk verhaal staan een aantal waterverfillustraties die verschillend zijn qua formaat: soms klein, soms paginavullend. Dit leerzame boek is geschikt voor kinderen, die graag een (niet te zwaar beladen) duik in de geschiedenis willen nemen en meer willen leren o…Lire la suite

Geniaal!

Dit is een geniaal boek voor wie de belangrijkste uitvinders en wetenschappers aller tijden wil leren kennen. Zo leren we Leonardo da Vinci, Ada Lovelace, Louis Pasteur, Albert Einstein, Stephen Hawking, Marie Curie, Alan Turing, Charles Darwin, Rosalind Franklin en Galileo Galilei beter kennen. Velen van hen zijn in het verleden miskend geweest. Dat probeert dit boek recht te zetten.

Een nieuw deel begint altijd met wat uitleg over de persoon zelf. Daarna volgt een fictief verhaal. Soms speelt dat zich af in het verleden. In dat geval zijn de personages en gebeurtenissen wel waarheidsgetrouw en is er enkel invulling van datgene we echt  niet kunnen weten. De andere helft van de verhaaltjes speelt zich af in het heden.

Zowel de verhalen als de tekeningen zijn niet van een hoogstaand niveau, maar zorgen er wel voor dat de feiten over de verschillende geniale mensen ons bij blijven. Knap gedaan, hier heb ik als volwassene zelfs nog wat uit geleerd.


Suggestions