Het verhaal van de rivaliteit tussen de tennissterren Björn Borg en John McCenroe die tot ontknoping komt in de Wimbledonfinale van 1980.
Titre
Borg McEnroe
Directeur
Janus Metz
Acteur
Shia LaBeouf Sverrir Gudnason
Langue
Multilingue
Éditeur
September Film, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
103 min.
Note
Afwisselend Engels en Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836863769

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sportdrama van Janus Metz, de eerste speelfilm van de Deense documentairemaker (Armadillo). De film volgt de aanloop naar en het verloop van het legendarische duel tussen Björn Borg en John McEnroe tijdens het Wimbledon-toernooi van 1980. De Zweed Borg die bekend staat als een koele kikker kan voor de vijfde keer Wimbledon-kampioen worden, zijn rivaal is de lichtontvlambare Amerikaan in zijn eerste Wimbledon-finale. In de hoofdrollen de in Nederland onbekende Sverrir Gudnason als Borg en Shia LaBeouf (Transformers; American honey) als McEnroe. De recensenten geven 2-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 11-10-'17) schrijft dat de hoofdpersonen psychologisch knap ingekleurd worden, maar dat juist tijdens de finale de opgebouwde spanning wegloopt. Eric Le Duc (Telegraaf 14 -10-'17) vindt dat McEnroe te weinig aandacht krijgt en concludeert: 'Toch valt er genoeg te genieten in dit tennisdrama. Met houten rackets en haarbanden wordt het tijdsbeeld treffend gevangen. Daarbij zijn de sterk g…Lire la suite

À propos de Janus Metz

CC BY-SA 3.0 - Image by JLV / Festival Ambulante

Janus Metz Pedersen, ou simplement Janus Metz, est un réalisateur, scénariste et producteur danois.

Filmographie

  • 2010 : Armadillo (documentaire)
  • 2015 : True Detective (série télévisée), saison 2, épisode 3 Peut-être demain
  • 2017 : Borg McEnroe
  • 2018 : Heartbound: A Different Kind of Love Story (documentaire), réalisé avec Sine Plambech
  • 2020 : ZeroZeroZero (série télévisée), épisodes 3-4-5

Liens externes

  • Ressources relatives à l'audiovisuel :
    • Allociné
    • Film-documentaire.fr
    • (en) AllMovie
    • (en) Internet Movie Database