Livre
Anglais

The road to High Saffron

Jasper Fforde (auteur)

The road to High Saffron

Dans la série:
In een futuristische wereld waarin mensen na een ramp alleen bepaalde kleuren kunnen zien hebben degenen die de kleuren aan de top van het spectrum (indigo en violet) kunnen zien de hoogste status.
Titre
The road to High Saffron
Auteur
Jasper Fforde
Langue
Anglais
Éditeur
London: Hodder & Stoughton, 2011 | Autres éditions
435 p.
ISBN
9780340963050 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een futuristische wereld waarin mensen na een niet nader benoemde ramp alleen bepaalde kleuren zien en degenen die de kleuren aan de top van het spectrum (indigo en violet) kunnen zien de hoogste status hebben, hoort Eddie Russett, die alleen rood kan zien, tot de lagere regionen. Hij is heel tevreden met zijn leven tot hij tegen de regels verliefd wordt op Jane, die violet kan zien en Eddie duidelijk maakt dat er in zijn streng gereglementeerde wereld meer te koop is dan wat hij ziet in het House of Red. Dat is het begin van ontwikkelingen die Eddie aan het denken zetten en hem een beter en gelukkiger mens maken. De Engelse auteur (1961), vroeger werkzaam in de filmindustrie, is het bekendst door zijn serie over Thursday Next. Dit 1e deel van een nieuwe serie is een heel geestige satire op de Britse klassenmaatschappij, die in Nederland vooral jongere volwassenen tot ± 30 jaar, mits heel goed in Engels vanwege veel taalgrappen, zal aanspreken. Er is veel te lachen, maar ook veel o…Lire la suite

À propos de Jasper Fforde

Jasper Fforde, né le 11 janvier 1961 à Londres, est un écrivain britannique.

Biographie

Il a travaillé vingt ans dans l'industrie cinématographique en tant que « responsable de la mise au point » (de la caméra) sur des films tels que Haute Voltige et GoldenEye, avant d'abandonner ce métier afin d'avoir plus de temps pour jouer avec les mots. Il vit au pays de Galles où il pratique l'aviation et la photographie.

Les romans de Jasper Fforde sont publiés au Royaume-Uni et aux États-Unis par Penguin Books. En France, ils sont édités par Fleuve noir, puis en poche par 10/18.

Son premier roman, L'Affaire Jane Eyre, a essuyé 76 refus d'éditeurs avant d'être finalement accepté et publié par Penguin. Le livre a connu, dès sa sortie, un grand succès. L'auteur y raconte l'histoire d'une héroïne nommée Thursday N…En lire plus sur Wikipedia