Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het goede leven

Jay McInerney (auteur)
Twee hulpverleners na de aanslag op de Twin Towers in New York in 2001 krijgen, hoewel beiden getrouwd, een bijzondere relatie.
Titre
Het goede leven / Jay McInerney
Auteur
Jay McInerney 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good life
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2006 | Autres éditions
413 p.
ISBN
90-234-1940-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jay McInerney heeft een reputatie opgebouwd als een vernietigende portrettist van het New Yorkse stadsleven. Zijn oeuvre wordt vooral geschraagd door twee werken: het debuut Bright lights, big city (1984) en de roman De schittering valt (1992). Vooral zijn eigen sociale klasse -- de welgestelde maar spiritueel arme massa die Manhattan bevolkt, de ogen gefixeerd op de volgende sport van de sociale ladder -- moet het ontgelden. Waar De schittering valt een kroniek biedt van de late jaren '80, neemt McInerney in The good life (vert. Het goede leven) de pen weer ter hand op de vooravond van 9/11. Vele personages uit De schittering valt verschijnen opnieuw op het toneel in de snel verdwijnende schaduw van de Twin Towers. Centraal staan twee ex-yuppiekoppels, de Galloways en de McGavocks, die intussen de kaap van de 40 overschreden hebben. Corinne Galloway heeft haar carrière als effectenhandelaar laten vallen om voor de tweeling te zorgen; een besl…Lire la suite
Deze nieuwe roman van de schrijver van "Bright Lights, Big City" begint sterk, met de beschrijving van het leven van Corinne, moeder van een tweeling van zes jaar, in New York vlak na de ramp van 9/11. Ze gaat als vrijwilligster werken om de hulptroepen van eten en drinken te voorzien en ontmoet daar Luke, net als zij getrouwd, en vader van een dochter van 14. In de verwarring van deze moeilijke periode vinden ze elkaar; ze blijken beiden huwelijksproblemen te hebben en beginnen een verhouding. Ze komen op het punt dat ze moeten kiezen of ze een nieuw leven met elkaar willen beginnen. De schrijver heeft een scherp oog voor de perikelen van het moderne gezinsleven en de drang van mensen om na een dergelijke ramp met een schone lei te willen beginnen. Over "het goede leven" wat Corinne en Luke samen hadden kunnen opbouwen, had de lezer dan ook graag meer willen weten. Vrij kleine druk.

À propos de Jay McInerney

Jay McInerney, né le 13 janvier 1955 à Hartford dans le Connecticut, est un écrivain américain. Il a appartenu au Brat Pack, un groupe de romanciers américains.

Biographie

Son véritable prénom est John, qui est aussi le prénom de son père. Son nom complet est John Barrett McInerney, Jr. ou John Barrett McInerney, II.

Il arrive à New York à 21 ans et rencontre plusieurs personnalités, comme Bret Easton Ellis et Donna Tartt, fréquentant les boîtes de nuit et devenant usager de drogue. Fasciné par cette grande ville, il fait du New York nocturne une obsession, commençant à écrire dessus, alors que peu d'écrivains (à part L'Attrape-cœur de Salinger) situaient à l'époque leur intrigue dans cette ville.

Jay McInerney a étudié l’art d’écrire avec Raymond Carver et a travaillé comme vérificateur au magazine The New York…En lire plus sur Wikipedia