Verleiding

J.D. Robb (auteur)
Een doorgewinterde vrouwelijke rechercheur van de politie in New York speurt naar een moordenaar die in een virtueel café contact zoekt met vrouwen die hij tijdens de daaropvolgende afspraak vermoordt.
Titre
Verleiding
Auteur
J.D. Robb
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Seduction in death
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018
366 p.
Note
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022583920 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eve Dallas, doorgewinterd rechercheur bij de New Yorkse politie, krijgt te maken met een moordenaar die in een poëzie-chatcafé contact zoekt met vrouwen en ze tijdens een afspraak drogeert, verkracht en vermoordt. Eve is als kind slachtoffer van verkrachting geweest, en om meer moorden te voorkomen stelt zij, samen met haar assistent Delia Peabody, alles in het werk om de zaak snel op te lossen. Met hulp van haar echtgenoot Roarke ontdekt zij dat het niet om één moordenaar gaat. Dit dertiende deel in de 'Eve Dallas-serie’ speelt zich af in 2059 en geeft een kijkje in de toekomst. Het is goed zelfstandig te lezen. De karakters van de hoofdpersonen zijn aardig uitgewerkt maar de beschrijving van de minder belangrijke personages blijft oppervlakkig. Het thema verleiding loopt als een rode draad door het vlot geschreven verhaal. De plot en de subplots zijn ongecompliceerd en voorspelbaar. Nora Roberts, die deze serie onder de naam J.D. Robb schrijft, houdt van de combinatie sciencefiction…Lire la suite

À propos de J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia