Bande dessinée
Néerlandais

De wet van de woestijn

Jean-Charles Kraehn (scénariste), Chrys Millien (dessinateur)
Josef droomt er nog altijd van om piloot te worden.Hij heeft een baantje beet bij de luchtpost die op dat moment nog in haar kinderschoenen staat. Net zoals beroemde vliegeniers als Antoine de Saint-Exupéry en Jean Mermoz onderneemt hij hachelijke vliegmissies. Zo steekt hij de Middellandse Zee over naar Noord- Afrika voor een avontuur dat hem op het lijf is geschreven.
Titre
De wet van de woestijn
Scénariste
Jean-Charles Kraehn
Dessinateur
Chrys Millien
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les courriers du désert
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2019
57 p. : ill.
ISBN
9789085585688 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 46 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel van een historisch stripverhaal, een spin-off van de stripserie 'Tramp'. 1924. Josef heeft een relatie met Adèle en werkt op haar boerderij. Zijn passie blijft echter vliegen. Daarom laat hij huis en haard achter en sluit hij zich aan bij een groep stuntvliegers. Door een dramatisch ongeluk valt de groep uiteen en moet hij op zoek naar ander werk. Hij wil op de postroute van Frankrijk via Spanje naar Afrika gaan vliegen, maar op zijn sollicitatiebrieven lijkt hij geen antwoord te krijgen. Wanneer blijkt dat Adèle de uitnodigingen om te komen solliciteren voor hem verborgen heeft gehouden, breekt hij met haar. Niet zonder moeite krijgt hij zijn droombaan en mag hij op de postroute vliegen. Door weer en wind moet hij de luchtpost tijdig bezorgen. Wanneer hij in de Sahara bij een Spaans garnizoen is terecht gekomen, stapelen de problemen zich in korte tijd op. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met veel aandacht voor de wereld van vliegeniers in de jaren 1…Lire la suite

À propos de Jean-Charles Kraehn

CC-BY-SA-3.0 - Image by Crochet.david

Jean-Charles Kraehn, né le 27 juin 1955 à Saint-Malo (Ille-et-Vilaine), est un dessinateur et scénariste de bande dessinée français.

Biographie

  • 1986 : publication de son premier album, dans la série Les Aigles décapitées. Il y commence en tant que dessinateur avec Patrice Pellerin au scénario. À partir du quatrième album il travaille seul pour ensuite travailler avec Michel Pierret qui s'occupe alors du dessin. Il arrête de participer à cette série à partir du 13e numéro.
  • 1990 : il scénarise et dessine Bout d’Homme.
  • 1993 : il travaille sur le scénario de Tramp dessiné par Patrick Jusseaume.
  • 1996 : il commence une série policière Gil Saint-André dessinée par Sylvain Vallée à partir du 3…En lire plus sur Wikipedia