Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een vrome Parijse commissaris moordzaken onderzoekt na de zelfmoordpoging van zijn collega diens laatste zaak en stuit daarbij op gruwelijke moorden, bizarre verschijnselen en een netwerk van duivelsaanbidders.
Titre
Duivelseed
Auteur
Jean-Christophe Grangé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le serment des limbes
Éditeur
Breda: De Geus, 2008
701 p.
ISBN
9789044511444

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mensen die een bijna-doodervaring (bde) hebben gehad beschrijven deze (na het ontwaken uit een coma bijvoorbeeld) als een tocht door een lange donkere tunnel naar een schitterend wit licht en betitelen dit als een positieve ervaring. Minder bekend is dat sommige van die ervaringen uitgesproken negatief en beangstigend zijn, als een val in de duisternis en de ontmoeting met het Kwaad of de Satan. Deze laatste soort bde vormt het hoofdingrediënt van de lijvige thriller van Jean-Christophe Grangé.

Luc onderneemt een zelfmoordpoging, overleeft, maar belandt in een coma. Mathieu, een collega van Luc bij de politie, vindt die zelfmoordpoging onwaarschijnlijk aangezien hij Luc kent als overtuigd gelovige. Hij gaat op onderzoek naar de zaken waar zijn vriend en collega mee bezig was en komt zo terecht in de wereld van satanisme, rituele en sadistische moorden, verspreid van Estland tot Sicilië. Als ex-seminarist krijgt Mathieu hulp van het Vaticaan, maar ook uit minder katholieke kring…Lire la suite
De zesde vertaalde roman van de Franse auteur en journalist gaat over Mathieu Durey, een zeer gelovige commissaris moordzaken in Parijs. Als zijn collega Luc een zelfmoordpoging heeft gedaan en in coma ligt, pakt hij diens laatste zaak op om achter de drijfveren te komen. Daarbij komt hij onder meer terecht in de Jura, Sicilië en Lourdes waar gruwelijke moorden worden gepleegd met verwijzingen naar bijna-doodervaringen en een satanisch netwerk. Het horrorniveau overtreft het werk van Stephen King. Het omvangrijke speurwerk met gedetailleerde geografische- en situatiebeschrijvingen wordt ondergesneeuwd door buitenissigheden (satan boven de vuurspuwende Etna) en brede discussies. Stijl en plot in dit qua inhoud en omvang zware boek zouden gebaat zijn geweest met fors snoeiwerk; dat zou ook de spanning en de geloofwaardigheid ten goede zijn gekomen. De dikke gebonden uitgave heeft een kleine letter.

À propos de Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé, né le 15 juillet 1961 à Boulogne-Billancourt, est un journaliste, reporter international, écrivain, scénariste, notamment scénariste de bande dessinée.

Biographie

Après une maîtrise de lettres en Sorbonne (axée sur Gustave Flaubert), Jean-Christophe Grangé devient rédacteur publicitaire puis, âgé de 28 ans, il rencontre le photographe Pierre Perrin qui le forme au journalisme. En 1989, cette collaboration commence par un reportage d’une année sur les derniers peuples nomades à travers le monde et se poursuit durant une dizaine d’années. Ensemble, Grangé et Perrin réalisent de nombreux reportages qu’ils vendent ensuite à des magazines tels que Paris Match, le Sunday Times ou le National Geographic.

Les deux journalistes sont indépendants et financent eux-mêmes leurs voyages. Ils produisent …En lire plus sur Wikipedia